Inici » Àgora » Fitxes informatives sobre la qualitat dels olis vegetals

Fitxes informatives sobre la qualitat dels olis vegetals

Fitxes informatives sobre la qualitat dels olis vegetals

Ja pots consultar la nova publicació “Fitxes informatives sobre la qualitat dels olis vegetals”. Una eina per facilitar a les empreses l’aplicació de la normativa de qualitat i etiquetatge.

El sector de l’oli d’oliva té una importància destacable a Catalunya tant en la producció com en el consum, en tractar-se d’un producte tradicional, associat a propietats saludables i, a més, ser una font d’àcids grassos insaturats, amb molta implantació en la nostra dieta mediterrània.

Quant a la producció, la seva importància no és únicament en termes econòmics, sinó que també cal valorar-la en termes territorials i socials. I, des del punt de vista de la indústria agroalimentària, cal tenir present, a més de la indústria elaboradora d’olis d’oliva, el pes que té a Catalunya la indústria envasadora, tant d’olis d’oliva com d’altres tipus d’olis vegetals, procedents d’altres indrets.

L’objectiu d’aquest document sobre la qualitat dels olis és facilitar als agents de la cadena alimentària l’aplicació del Reglament (UE) 1169/2011, sobre la informació alimentària facilitada al consumidor, i de la normativa específica del sector dels olis en matèria de qualitat i comercialització.

Els operadors agroalimentaris han d’assegurar que els productes que comercialitzen s’ajusten a la normativa de qualitat, per la qual cosa han d’establir procediments per garantir que els processos d’elaboració compleixen els requisits d’autenticitat i de qualitat i per comprovar la veracitat de la informació de l’etiquetatge, en particular, de les característiques dels olis.

Qualitat dels olis vegetals – fitxes informatives pdf

Més informació sobre la Qualitat dels olis vegetals

Font: DARP

Share This Post