Inici » Àgora » Participa en els Grups de Treball de l’Observatori de l’Aigua!

Participa en els Grups de Treball de l’Observatori de l’Aigua!

Participa en els Grups de Treball de l’Observatori de l’Aigua!

Els Col·legis professionals d’Enginyers Industrials; d’Enginyers de Camins, Canals i Ports; d’Enginyers Agrònoms, i d’Economistes col·laborem conjuntament per a fer una reflexió conjunta amb l’objectiu de compartir diagnòstic i solucions estructurals per la millora de la gestió de l’aigua a Catalunya, en un context de clima més sec, amb pluges més irregulars i amb episodis meteorològics extrems, i amb la finalitat de constituir un Observatori Intercol·legial de l’Aigua de Catalunya que serveixi també per a consensuar posicionaments envers la problemàtica de la gestió de l’aigua.

Dins d’aquesta col·laboració s’han organitzat dues jornades informatives i de debat i és pretén la creació de diferents Grups de treball per a tractar les diferents problemàtiques relacionades amb la matèria.

Suma’t a col·laborar en aquesta aliança de quatre sectors professionals!

Amb l’objectiu d’aportar el nostre coneixement i punt de vista com a col·lectiu, t’animem a participar en algun del següents Grups de treball:

  • Seguir impulsant l’aportació de noves fonts de subministrament d’aigua no dependents del cicle natural de l’aigua. Incrementar la dessalinització, la regeneració i  depuració. I anàlisi  d´aigües subterrànies.
  • Aprofundir en la connexió de les xarxes regionals d’abastament per aportar resiliència i flexibilitat al sistema català en situacions d’emergència i sempre considerant el cabal ambiental de cada conca com a element essencial.
  • Abordar la millora de l‘eficiència i la reducció de pèrdues al sistema, en especial als usos agrícoles on es consumeix la majoria d’aigua.
  • Construir un projecte transformador i de consens per aprofitar els recursos provinents dels fons europeus abordant el model de gestió governança i finançament de l’aigua.

Només has de enviar un correu electrònic a agronoms@agronoms.cat indicant el Grup de treball ens el qual vols participar.

 

Share This Post