Inici » Àgora » Manifest del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya sobre l’episodi de sequera extrema

Manifest del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya sobre l’episodi de sequera extrema

Manifest del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya sobre l’episodi de sequera extrema

El Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya (COEAC) ha elaborat un Manifest amb antecedents i aportacions sobre l’episodis de Sequera, en el qual comparteix una sèrie de reflexions sobre la sequera, a partir de la proposta de la seva Comissió de l’Aigua, perquè arribin al conjunt de la societat.

CONSULTA AQUÍ EL MANIFEST

Roda de premsa

El Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya va convocar una roda de premsa el passat dijous dia 4 de maig a la seu del mateix Col·legi a Barcelona, en la qual la degana Conxita Villar i el secretari de la Comissió de l’Aigua Ignasi Servià van presentar el manifest i van atendre les preguntes dels mitjans de comunicació.

VISUALITZA AQUÍ EL VÍDEO COMPLET DE LA RODA DE PREMSA

CONSULTA MÉS AVALL LA NOTA DE PREMSA ENVIADA ALS MITJANS

Impacte en mitjans de comunicació

Nota de premsa

EL COL·LEGI D’ENGINYERS AGRÒNOMS DE CATALUNYA PROPOSA AMPLIAR LA TECNIFICACIÓ DEL REG i LA CONCIENCIACIÓ DAVANT LA SITUACIÓ DE SEQUERA EXTREMA

Aquesta és una de les conclusions del Manifest per la sequera extrema que ha presentat avui

Barcelona, 4 de maig de 2023 – La Comissió de l’Aigua del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya ha elaborat una sèrie de propostes que consideren alternatives a l’actual gestió que s’està fent enfront l’actual sequera. Una situació que es deriva de la creixent crisi climàtica que ha registrat episodis amb valors extrems en els darrers 31 mesos.

Catalunya compta amb uns valors per sota del 40% d’abastiment alimentari. Un valor que pot disminuir dràsticament si l’escenari de crisi climàtica com l’actual, sumat a la situació geopolítica amb la guerra a Ucraïna, que posa en risc l’ús de fertilitzants i pinso per la ramaderia, és manté.

Per tal de revertir aquesta situació el COEAC proposa que Catalunya prioritzi en un moment de canvi climàtic tots els espais verds com a font de captació de CO2 i de reservori de la biodiversitat.

Un canvi en el model de gestió on es deixi de tenir en compte valors normals i es tinguin en compte els valors extrems, l’aprovació del Pla d’Emergència de la Mancomunitat de Pinyana que abasteix Lleida i altres municipis o la recomanació a les Comunitats de regants perquè tinguin el seu Pla d’Emergència i el reglament adaptat per poder gestionar aquests episodis, són alguns dels punts que es poden trobar en el manifest que han presentat aquest matí.

El Col·legi apel·la també a la recerca, la formació i la informació a través de l’ús de les noves tecnologies i la digitalització, buscant-ne la màxima eficiència. A més s’ha compromès a col·laborar i aportar els coneixements i experiència en aquest procés de digitalització per a la millora de la sostenibilitat del regadiu.

La presentació del manifest s’ha desenvolupat en una roda de premsa amb la participació del Sr. Ignasi Servià, secretari de la Comissió de l’Aigua del Col·legi d’Enginyers Agrònoms, a més de la Sra. Conxita Villar, degana d’aquest.

Descarrega’t aquí en PDF el Manifest

      

Share This Post