Inici » Àgora » Pautes per a la gestió conjunta dels sistemes d’autocontrol de la Qualitat i Seguretat Alimentàries basats en l’APPCC

Pautes per a la gestió conjunta dels sistemes d’autocontrol de la Qualitat i Seguretat Alimentàries basats en l’APPCC

Pautes per a la gestió conjunta dels sistemes d’autocontrol de la Qualitat i Seguretat Alimentàries basats en l’APPCC

La metodologia APPCC és coneguda per la majoria d’operadors econòmics, per tal de facilitar-los la gestió de l’obligació que tenen de fer autocontrol de la seguretat i de la qualitat dels aliments. S’ha elaborat aquest document amb l’objectiu de donar directrius per aplicar el sistema APPCC a la gestió de les potencials no conformitats de qualitat (SGQA), de forma equivalent a la gestió dels perills alimentaris (SGSA). S’anomenà aquest sistema de control de qualitat, basat en els mateixos principis del sistema homòleg de gestió de la seguretat alimentària APPCC, Anàlisi de Conformitats i Punts de Control de Qualitat (ACPCQ).

L’adaptació dels Plans de Prerequisits (PPR) del SGSA segons les directrius que es donen en el document permetran gestionar adequadament alguns dels principals punts descrits a la guia (Pla de control de proveïdors i matèries primeres, Pla de traçabilitat-procediment d’alertes i retirada de producte), i, junt amb un nou PPR de gestió de les no conformitats i queixes, els principals aspectes transversals de la qualitat (manteniment i calibratge, formació, etc.).

D’altra banda, la utilització de la metodologia APPCC per al control de les conformitats de la qualitat (Pla ACPCQ) és aplicable al control de qualitat del procés, des de les matèries primeres fins al producte final, i permet prioritzar les activitats de control en funció d’una anàlisi del risc. Els operadors poden utilitzar lliurement aquest document de forma complementària a la “Guia per a la implantació d’un sistema d’autocontrol de la qualitat a les petites i mitjanes empreses agroalimentàries” per desenvolupar el seu propi sistema d’autocontrol de la qualitat.

Documentació relacionada

Consulta el document aquí  

 

Share This Post