Inici » Àgora » Per ser enginyer agrònom no n’hi ha prou amb el grau

Per ser enginyer agrònom no n’hi ha prou amb el grau

Per ser enginyer agrònom no n’hi ha prou amb el grau

El Suprem anul·la una oposició de la Junta d’Extremadura perquè no s’exigia el màster

Llegeix l’article publicat al Diari Hoy d’Extremadura de data 25 d’abril 2021 que se’n fa ressò. Article: “Per ser enginyer agrònom no n’hi ha prou amb el grau”

El Suprem dóna la raó als Enginyers Agrònoms

En una recent Sentència de Tribunal Suprem es determina, sense cap dubte, que la titulació de grau no homologa per exercir la professió d’enginyer agrònom, per al que cal cursar els estudis de màster en enginyeria agronòmica.

La Sentència dóna la raó als nostres companys de Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms d’ Extremadura, que van recórrer una ordre de la Junta d’Extremadura per la qual s’exigia estar en possessió del títol de grau per accedir a Grup A1.

És una molt important notícia ja que es fixa la posició que ha de seguir la resta de jutges d’Espanya.

El degà del COIAE, Sr.  Emilio Martínez, ha mostrat la seva satisfacció amb el resultat del Suprem, en vers a la petició que van fer per a què en  les oposicions de la Junta d’Extremadura, convocatòria d’Enginyer Agrònom, sigui necessària la titulació d’Enginyeria Agronòmica i no sigui suficient un grau.

Es conclou que l’exercici de l’activitat professional d’Enginyer Agrònom requereix, d’acord amb les determinacions
del Dret de la Unió Europea, una titulació que no es correspon amb la de grau».

D’aquesta manera, el Suprem determina que «el títol universitari de Grau en Enginyeria Agrònoma no constitueix títol habilitant per a l’accés al cos especial  d’Enginyer Agrònom per tenir atribuïdes funcions relacionades amb les pròpies d’aquesta professió», i rasa la qüestió indicant que el convenient és que s’exigeixi comptar amb el corresponent màster habilitant o amb una titulació equivalent.

Documentació relacionada

Llegeix l’article aquí (format pdf)

Share This Post