Inici » Àgora » El Col·legi dona suport al projecte de l’Àrea 5G de les Terres de Ponent

El Col·legi dona suport al projecte de l’Àrea 5G de les Terres de Ponent

El Col·legi dona suport al projecte de l’Àrea 5G de les Terres de Ponent

Desplegament de la xarxa 5G i foment d’aquesta tecnologia a les Terres de Ponent amb el projecte Àrea 5G

El 23 d’octubre el Departament de Polítiques Digitals, amb la col·laboració de Mobile World Capital Barcelona, Fundació i2CAT, Cambra de Comerç de Lleida, Diputació de Lleida, Paeria de Lleida i la cobertura 5G de Telefónica, van presentar el projecte Lleida ON dins l’Àrea 5G de Terres de Ponent. Les àrees 5G, que s’implementaran arreu de Catalunya, pretenen agregar diferents iniciatives dirigides a promoure aquesta tecnologia: activitats de formació i disseminació, tallers, proves de concepte i laboratoris. Des del Col·legi d’Enginyers Agrònoms som partners i donem suport a aquesta iniciativa.

El projecte es basa en el desplegament de la xarxa 5G comercial a la ciutat de Lleida i la creació d’un laboratori  per a l’impuls d’aquesta tecnologia a la Cambra de Comerç de Lleida.

L’Àrea 5G de Terres de Ponent té l’objectiu d’iniciar el projecte Lleida ON d’implantació de tecnologia 5G que permeti la creació de serveis digitals de valor afegit que es puguin estendre per les terres de ponent. L’àrea aspira a crear un ecosistema d’innovació que promogui el desenvolupament de solucions i serveis finalistes sobre aquesta tecnologia que facin viable i necessària la digitalització sostenible del territori.

La connectivitat 5G per aquesta àrea vol centrar l’esforç en l’impuls de determinats sectors que puguin ser pal de paller per al posterior desplegament pel conjunt de les terres de Lleida atenent a les seves necessitats socials i econòmiques. Els sectors estratègics són l’agroalimentari, el sector ramader i de sanitat animal, el sector de gestió i provisió de recursos hídrics, i tot el que fa referència al sector comercial i logístic.

Les particularitats de Lleida – ciutat interior, amb universitat pròpia, centres de rellevància tant hospitalaris com tecnològics i d’investigació, bones comunicacions, mobilitat no extrema, equidistància amb una gran àrea metropolitana i ciutats d’entorn marítim i ciutats d’interior, recinte firal i ecosistema turístic de gran potencial econòmic- la converteixen en una localització ideal per demostrar com la tecnologia 5G pot facilitar el seu desenvolupament econòmic i social.

Pots veure la presentació al següent vídeo:

 

Enllaços relacionats

Share This Post