Inici » Àgora » Consulta pública sobre Desenvolupament rural a la UE

Consulta pública sobre Desenvolupament rural a la UE

Consulta pública sobre Desenvolupament rural a la UE

Desenvolupament rural sota el microscopi

Els ciutadans de tota la UE tindran la possibilitat de millorar la forma en què la UE dóna suport al desenvolupament rural gràcies a una consulta pública realitzada per la Comissió Europea el 22 de gener.

La consulta es farà fins al 20 d’abril i permetrà als participants interessats que donin la seva opinió sobre l’eficàcia dels nombrosos programes de desenvolupament rural finançats amb càrrec al pressupost de la Política Agrícola Comuna per al període 2007-2013. L’objectiu és avaluar què ha funcionat i què no durant aquest període, per tal de millorar la programació del desenvolupament rural en el futur.

Entre les preguntes que es fan són si els enquestats creuen que els programes de desenvolupament rural han millorat la competitivitat de l’agricultura i la silvicultura, han contribuït a millorar el medi ambient i el camp, a més de millorar la qualitat de vida a les zones rurals i ajudar a diversificar l’economia rural. També es demana als enquestats si consideren que els programes de desenvolupament rural ofereixen valor per diners.

La Comissió Europea presentarà noves propostes jurídiques per millorar l’alimentació i l’agricultura de la UE a finals d’aquest any, aprofitant la seva recent comunicació i els resultats de les avaluacions en curs de l’impacte de diverses opcions polítiques possibles. Els resultats d’aquesta consulta pública també contribuiran al procés i ajudin a informar futures propostes polítiques.

Font: European Commission

Share This Post