Inici » Àgora » Primer Dia Mundial de l’Enginyeria: 4 de març 2020

Primer Dia Mundial de l’Enginyeria: 4 de març 2020

Primer Dia Mundial de l’Enginyeria: 4 de març 2020

La UNESCO va proclamar el 4 de març el Dia Mundial de l’enginyeria per al desenvolupament sostenible

L’enginyeria sempre ha tingut un paper essencial en el desenvolupament i el benestar humà. Garantir que les futures generacions d’enginyers i científics podran dissenyar solucions per a reptes locals i mundials és fonamental.

L’important de l’enginyeria és que els enginyers/es han donat un gran valor a la societat i tenen un impacte significatiu en la millora de la vida de tots amb beneficis duradors. Els enginyers/es són fonamentals per a la resiliència al canvi climàtic i per dissenyar i desenvolupar infraestructures resilient que suportin els esdeveniments meteorològics creixents: inundacions, ciclons i incendis de matolls, especialment als països en desenvolupament.

Els enginyers/es són fonamentals per al desenvolupament econòmic sostenible, ja que es necessiten per donar suport al creixement i desenvolupament d’infraestructures essencials com ara carreteres, preses, subministrament d’aigua i sanejament tant en països com en desenvolupament.

Els enginyers/es són indispensables per a la innovació tecnològica que beneficiarà les persones i el planeta per a una major prosperitat i una millor qualitat de vida per a no deixar ningú enrere, especialment per garantir un accés igualitari a la tecnologia per a les dones i a les zones rurals.

El Dia Mundial de l’enginyeria es pot utilitzar per a un accés inclusiu a l’enginyeria per a dones i nenes, i animar els joves, especialment les noies, a considerar l’enginyeria com a carrera i dir “Si voleu canviar el món per a millor, convertiu-vos en enginyer”.

Durant aquesta jornada, els enginyers i enginyeres de tot el món estàn convidats a oferir propostes que ajudin a l’assoliment dels 17 objectius de l’Agenda 2030. Es a dir, poden aportar solucions en matèries com: aliments, aigua, energia, medi ambient, ciutats sostenibles, resiliència front a desastres naturals, millores al creixement econòmic i a incentivar la equitat de gènere dins els seu àmbit professional.

Els professionals que treballem en el camp de l’enginyeria agronòmica tenim molt a dir i proposar per a que es doni el que posa de manifest la UNESCO en aquest primer Dia Mundial de l’Enginyeria.

Som conscients de que gran part del nostre benestar li debem a l’#enginyeria#WorlEngDay2020

Share This Post