Inici » Àgora » Rural Inspiration Awards 2021

Rural Inspiration Awards 2021

Rural Inspiration Awards 2021

La Red Europea de Desarrollo Rural (ENRD) ha convocat els premis Rural Inspiration Awards 2021, amb l’objectiu de visibilitzar i difondre projectes beneficiaris dels fons FEADER 2014-2020. Aquests premis s’atorgaran a quatre categories temàtiques, descrites a continuació, i una cinquena que serà escollida a través de la votació popular:

  • Futur verd: projectes o iniciatives que aborden el canvi climàtic (mitigació o adaptació), la protecció o restauració de la biodiversitat, que demostren ser sostenibles i contribueixen a la recuperació verda tant a nivell d’explotació agrícola/forestal individual com a nivell de comunitats rurals, i que demostren una perspectiva d’àmplia transferibilitat.
  • Futur digital: projectes o iniciatives que posen el focus en impulsar la digitalització a l’agricultura i les comunitats rurals, ja sigui millorant la infraestructura digital i la banda ampla, proporcionant serveis digitals, adoptant noves tecnologies o millorant habilitats digitals o coneixements.
  • Futur resilient: projectes o iniciatives que demostren la seva contribució a l’enfortiment de la resiliència de l’Europa rural. Aquesta categoria pot englobar un ampli ventall d’iniciatives comunitàries, de cadena de valor o empresarials, incloent-hi des d’una perspectiva principalment econòmica o abraçant una definició més àmplia de projectes sostenibles i amb garantia de futur.
  • Futur socialment inclusiu: projectes o iniciatives que demostren la seva habilitat per abordar diversos aspectes que contribueixen a la inclusió de la societat rural. Aquests poden incloure, per exemple, accions centrades en el gènere, en el relleu generacional, la discapacitat i les persones grans. Aquesta categoria també pot incloure iniciatives d’economia social.

Les candidatures es presentaran a través de la Red Rural Nacional. Per aquest motiu, la Red Rural Nacional demana que s’enviï informació de projectes d’agents del medi rural que compleixin els requisits per a optar a aquests premis i siguin afins a alguna de les quatre categories esmentades. La Red Rural Nacional gestionarà la participació als Rural Inspiration Awards 2021.

Així mateix, els projectes o accions han de complir els següents requisits:

  • Hauran de ser cofinançats per fons FEADER 2014-2020, en qualsevol de les mesures que aquests inclouen.
  • No s’admetran projectes o accions preseleccionats en les edicions anteriors dels premis (RIA 2019 i 2020).
  • En principi, els projectes o accions hauran d’estar finalitzats i si estiguessin encara en execució, hauran de tenir una implementació molt avançada.
  • Les candidatures es presentaran des de la Red Rural Nacional (RRN), fins a un màxim de 8. Per aquest motiu, la RRN avaluarà i seleccionarà aquells projectes que millor s’adeqüin a les categories esmentades.

Per a participar, cal emplenar una sol·licitud en anglès, que podeu descarregar aquí.

L’últim dia per a enviar les candidatures és el dimecres 6 de gener de 2021.

Font: Red Rural Nacional.

Documetació relacionada

Sol·licitud

Share This Post