Inici » Àgora » Real Decreto 271/2014, de 11 de abril, por el que se aprueba la Norma de Calidad para el yogur o yoghourt.

Real Decreto 271/2014, de 11 de abril, por el que se aprueba la Norma de Calidad para el yogur o yoghourt.

Real Decreto 271/2014, de 11 de abril, por el que se aprueba la Norma de Calidad para el yogur o yoghourt.

S’ha publicat al BOE el Real Decreto 271/2014, de 11 de abril, por el que se aprueba la Norma de Calidad para el yogur o yoghourt. BOE núm 102 (28-04-2014).

El iogurt ja no portarà data de caducitat, sinó de consum preferent, segons la nova norma de qualitat per al seu elaboració i comercialització aprovada pel Consell de Ministres, a proposta del Ministeri d’Agricultura , Alimentació i Medi Ambient (Magrama). El Reial Decret té com a objectiu actualitzar i simplificar la legislació vigent per adequar-la a la nova realitat del mercat i a les disposicions comunitàries en la matèria . S’elimina l’apartat sobre la data de caducitat del iogurt, així com el límit de venda de vint dies des de la data de fabricació, exigits anteriorment en la norma de 2003.

D’aquesta manera, l’etiquetatge de data del iogurt, com passa amb la generalitat dels productes alimentaris, es regeix per la normativa horitzontal europea sobre higiene dels aliments, en la qual figura que són les indústries alimentàries que han de determinar el tipus de data apropiada a cada producte, així com el seu límit temporal.

La norma adequa el seu contingut a la nova realitat del mercat, eliminant restriccions que poden situar els productors espanyols en una situació de desavantatge amb la resta.

Per això es permet , igual que en altres països de la Unió Europea , usar en la seva composició un ingredient làctic com la nata , necessari per a l’elaboració dels iogurts cremosos, ja presents al mercat.

Així , es garanteix la competència lleial entre les indústries, la millora de la competitivitat del sector i es dota de les mateixes condicions a tots els productors en el marc de la Unió Europea .

Hi haurà sis denominacions diferents de iogurts

La nova norma estableix sis tipus de denominacions de iogurts com " natural " , "natural ensucrat " , " edulcorat " , "amb fruita , sucs i altres aliments " , " aromatitzat " i " pausterizado després de la fermentació".

Regula , també , les matèries primeres que s’inclouen en les diferents varietats com aromes , fruites , hortalisses , compotes , sucs , mel , fruits secs i altres aliments , alhora que estableix els detalls de composició que s’han de reflectir en l’etiquetatge.

Informació relacionada

Share This Post