Inici » Àgora » El DARP ha posat en marxa el marketplace #AprofitaelsAliments. Participa!

El DARP ha posat en marxa el marketplace #AprofitaelsAliments. Participa!

El DARP ha posat en marxa el marketplace #AprofitaelsAliments. Participa!

Marketplace #AprofitaelsAliments. Emergència alimentària i Covid-19

L’emergència alimentària i la prevenció de les pèrdues i el malbaratament en temps de Covid-19

La lluita contra les pèrdues i el malbaratament alimentaris és un objectiu de país en què les empreses del sector, entitats socials i administració fa temps que hi estem treballant. La llei de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris, aprovada el passar 4 de març al Parlament de Catalunya, té com a objectiu establir accions de prevenir les pèrdues i el malbaratament alimentaris implicant a tots els agents de la cadena alimentària i contribuir a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible 2 de fam zero i 12 de producció i consum responsables.

L’actual situació de crisi provocada pel COVID-19 ha fet que diferents iniciatives socials arreu de Catalunya estiguin treballant intensament per a què cap persona vulnerable es quedi sense aliments i per ajudar als professionals sanitaris i altres col·lectius  indispensables que estan treballant durament per combatre aquesta pandèmia.

El sector agroalimentari és molt sensibles a les necessitats alimentaries de la societat i col·labora de manera activa durant tot l’any en nombroses iniciatives socials però la situació actual, derivada de la crisis del COVID-19, ha posat en evidencia la importància de la seva tasca per alimentar a la societat i ha provocat que moltes empreses de la cadena alimentària, tant del sector primari  com de les indústries de transformació agroalimentàries i de la distribució que servien al sector de l’hostaleria i la restauració, es trobin amb una situació d’excedent alimentari. Alguns d’aquests excedents, els més peribles, corren el risc de malbaratar-se si no es distribueixen amb urgència.

Des del DARP volem col·laborar en la gran tasca que estan fent les iniciatives socials i el sector agroalimentari, durant tot l’any i especialment durant aquesta crisi d’emergència alimentaria, i contribuir a l’aprofitament dels aliments. Es per això que posem en marxa el marketplace #AprofitaelsAliments.

Com podeu contribuir?

A continuació trobareu un recull d’algunes d’aquests iniciatives que estan treballant per subministrar aliments a col·lectius vulnerables i personal sanitari i essencial en aquesta crisis amb l’objectiu de facilitar al sector agroalimentari el seu contacte i contribuir a pal·liar l’emergència alimentaria i evitar el malbaratament d’aliments.

Troba la iniciativa que encaixi més amb la teva oferta i col·labora en pal·liar aquesta situació d’emergència alimentaria que estam vivint com a conseqüència de la crisi del COVID-19.

Atenció: el marketplace #AprofitaelsAliments és una plataforma viva. Veureu publicades les iniciatives progressivament.

Iniciatives solidàries

Consulta el llista de iniciatives solidàries aquí

Documentació relacionada

 

Font: DARP

Share This Post