Inici » Àgora » El Col·legi acull la reunió de l’Associació Estratègica de l’IRTA i altres instituts de recerca centrats en l’agricultura sostenible

El Col·legi acull la reunió de l’Associació Estratègica de l’IRTA i altres instituts de recerca centrats en l’agricultura sostenible

El Col·legi acull la reunió de l’Associació Estratègica de l’IRTA i altres instituts de recerca centrats en l’agricultura sostenible

El Col·legi i l’IRTA ja fa anys que col·laboren segons el conveni que van signar per a establir sinèrgies entre ambdues institucions. Sota aquest acord durant aquesta setmana el Col·legi acull una reunió entre diferents representants de centres que treballen en l’àmbit de l’investigació.

Al 2016 es va formar una associació estratègica entre quatre instituts internacionals de recerca agrícola i alimentaria: l’Institut Nacional d’Investigació Agropecuària-INIA (República Oriental de l’Uruguai); L’Agència per al Desenvolupament de l’Agricultura i l’Alimentació- TEAGASC (Irlanda), l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries-IRTA (Catalunya) i l’Institut de Recerca en Agricultura Pastoral de Nova Zelanda Limited- AgResearch Ltd (Nova Zelanda).

Els Partners estratègics són instituts de recerca centrats en l’agricultura sostenible amb especial rellevància per als sistemes ramaders i els aliments. S’han reunit per formar una associació estratègica per treballar junts en investigacions d’interès comú i en altres activitats que abordin reptes comuns en la productivitat, competitivitat i sostenibilitat agroalimentària amb l’objectiu de reforçar les seves capacitats en ciència i innovació agrícola.

Les primeres converses entre les parts es van centrar en iniciatives que aborden els reptes de sostenibilitat que enfronten els nostres sectors (ramadería, valor afegit dels seus productes). Tots els països participants esperen ampliar, intensificar i afegir valor a la seva producció primària des del bestiar fins al consumidor, alhora que mantenen la integritat ambiental local i aportaran valors als consumidors.

Atès que es tracta d’un enfocament global, l’Associació Estratègica ha d’identificar el seu nínxol combinat en el qual podem proporcionar solucions innovadores i vies de transició per fer front al repte, com ara tecnologies de pastures / bestiar, el disseny de nous sistemes agrícoles per augmentar la rendibilitat de la producció i la disminució de la petjada ambiental i producte de valor afegit. Els nostres enfocaments tindran en compte els resultats econòmics, ambientals, socials i culturals. També tindrem en compte el paper de l’adopció i el canvi de pràctica per aconseguir els resultats.

Aquesta setmana amb la col·laboració del Col·legi i a les seva seu a Barcelona, uns 18 membres de les quatre organitzacions estan participant en un seminari de tres dies que tindrà per objectiu compartir i comparar estratègies en gestió corporativa en matèria de recursos humans, internacionalització, gestió de la ciència i captació de recursos.

 

Share This Post