No hi ha evidència que els aliments siguin una font o una via de transmissió del coronavirus SARS-CoV-2
En el marc de les mesures de contenció de la transmissió de COVID-19, la recomanació per a empreses alimentàries i per a establiments del sectors alimentari oberts al públics és seguir les normes generals de seguretat alimentaria i les normes de prevenció de la malaltia que vagin facilitant les autoritats competents per contenir la propagació del virus.
Així mateix, cal tenir en compte unes recomanacions especifiques.
Les mesures per a la contenció de la transmissió de la COVID-19 requereixen reforçar els programes de neteja i desinfecció que les empreses tenen instaurats.
Recomanacions per a empreses alimentàries
- Recomanacions d’higiene per a les empreses alimentàries
- Recomanacions per als establiments del sector alimentari amb servei directe al públic
- Recomanacions de neteja i desinfecció d’instal·lacions en empreses alimentàries per a la prevenció de coronavirus
- Recomanacions per al repartiment a domicili d’aliments
- Recomanacions per a les donacions d’aliments
- Recomanacions per a la campanya de recollida de la fruita
- COVID-19 i seguretat alimentària: orientacions per a les empreses alimentàries (OMS)