Inici » Àgora » Informe ‘Mengem futur’

Informe ‘Mengem futur’

Informe ‘Mengem futur’

El CADS presenta l’informe ‘Mengem futur’ en el Dia Mundial de l’Alimentació

L’informe del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible, adscrit al Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, proposa l’elaboració d’un Pacte nacional per a la política alimentària i l’adopció d’una estratègia alimentària interdepartamental, que s’emmarca en el compromís pel compliment de l’Agenda 2030.

L’informe proposa avançar vers un sistema alimentari productiu, sostenible, resilient, saludable, responsable i d’accés universal per a Catalunya.

En el marc de la “II jornada per a l’Aprofitament dels Aliments i la reducció de les Pèrdues i el Malbaratament Alimentari. Cap a un Sistema alimentari sostenible” que va tenir lloc el passat 16 d’octubre al Palau de la Generalitat en motiu del Dia Mundial de l’alimentació, es va presentar l’informe del CADS “Mengem futur”, que proposa un Pacte nacional per a la política alimentària i una estratègia alimentària per avançar vers un sistema alimentari productiu, sostenible, resilient, saludable, responsable i d’accés universal per a Catalunya.

L’informe s’emmarca en l’escenari més immediat de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible, aprovada per l’Assemblea General de les Nacions Unides el setembre de 2015, que fixa, com un dels objectius a assolir l’any 2030 a escala global, posar fi a la fam, assolir la seguretat alimentària i la millora de la nutrició, i promoure l’agricultura sostenible. I és que es calcula que l’any 2050, la població mundial s’incrementarà en un 32 % respecte de l’any 2015, superant els 9.800 milions d’habitants. Aquest creixement, juntament amb l’augment de poder adquisitiu i el canvi de dieta que això pot comportar, fa que la FAO estimi un increment progressiu en la demanda global d’aliments que pot arribar al 60% el 2050.

“Mengem Futur” planteja així un acord amb tots els actors del sistema alimentari català per tal que es desenvolupi una estratègia de caràcter interdepartamental i intersectorial, que ha de tenir com a objectius mantenir la capacitat productiva del sistema alimentari, avançar cap a mètodes de producció més sostenibles, reforçar la resiliència del sistema alimentari al canvi global, impulsar les dietes més saludables d’acord amb la tradició de la dieta mediterrània, reduir el malbaratament alimentari i la generació de residus, vetllar perquè tothom pugui accedir a una alimentació en quantitat i qualitat suficient i incentivar la recerca i les pràctiques d’innovació al sector.

Documentació relacionada

Informe 1/2018 ‘Mengem futur’ /system/modules/cat.vass.wcmResponsive.formatters.llista/formatters/pdf icon

Resum executiu de l’informe 1/2018 ‘Mengem futur’ /system/modules/cat.vass.wcmResponsive.formatters.llista/formatters/pdf icon

 

Share This Post