Inici » Àgora » Sense enginyers agrònoms

Sense enginyers agrònoms

Sense enginyers agrònoms

La manca de professionals topa amb un moment clau en el sistema alimentari global i en el sector de l’agroindústria

L’any passat, a tot Catalunya, només 20 persones van acabar el màster que habilita per ser enginyer agrònom. Per arribar a aquí, van haver d’estudiar quatre anys de grau tècnic a les diferents universitats catalanes i un màster de dos anys que només es pot cursar a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrícola (ETSEA) de Lleida, que casualment es troba entre les tres millors universitats de recerca.

La xifra d’estudiants, però, fa anys que no para de reduir-se, així que el Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya (Coeac)i el sector agroindustrial han fet un crit d’alarma dels perills que suposa la manca de professionals.

Si es té en compte que només el Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya va publicar l’any passat poc més de 150 ofertes de feina, el desequilibri de les necessitats professionals del sector és ben palès. El cert és que la demanda d’enginyers agrònoms ha anat augmentant de la mateixa manera que ho han fet tendències com ara l’alimentació sostenible, la preocupació pel malbaratament alimentari, la manca de recursos i la contaminació.

+ Llegeix més

Publicació als mitjans comunicació

 

Share This Post