Inici » Àgora » Trobada presencial de la Comissió d’Agrosèniors del COEAC, jornada i dinar de germanor

Trobada presencial de la Comissió d’Agrosèniors del COEAC, jornada i dinar de germanor

Trobada presencial de la Comissió d’Agrosèniors del COEAC, jornada i dinar de germanor

La Comissió d’Agrosèniors és una de les comissions creades més recentment i a la vegada també és una de les més actives. Gairebé cada mes, els membres d’aquest grup es reuneixen telemàticament per tractar diverses temàtiques d’interès comú. De tant en tant, però, els agrada trobar-se presencialment, perquè no hi ha res com el contacte de tu a tu.

El passat dimecres, 4 d’octubre, els companys i companyes de la Comissió d’Agrosèniors es van trobar a la seu del Col·legi a Barcelona, per celebrar la segona part de l’#Àgora_Agrònoms del ponent Robert Savé titulat “L’agricultura en temps d’incertesa i esperança”, la primera part del qual havia tingut lloc el dia 5 de juliol, telemàticament. El ponent, Robert Savé Monserrat, és llicenciat en Biologia i Doctor en Ciències per la UAB, investigador emèrit de l’IRTA, especialista en els camps de la viticultura i el canvi climàtic, entre moltes altres coses.

En aquesta ocasió, Savé va tractar temes com la realitat climàtica de l’aigua, els aliments, la transició energètica i els ecosistemes al Mediterrani; els impactes mediambientals a la salut de les persones; la sobirania alimentària i la seguretat alimentària; l’alimentació; la sequera; l’emergència social ambiental; riscos climàtics pel sector agrari europeu; la gestió de l’aigua; l’adaptació dels cultius al canvi climàtic; la distribució de portaempelts a Catalunya; les eines necessàries pel canvi, i casos d’èxit, entre d’altres. Descarrega’t aquí la presentació de diapositives de la ponència

La jornada va ser molt interessant i els companys i companyes van agrair haver-se trobat cara a cara. Després, van aprofitar l’ocasió per anar a fer un dinar de germanor, en un restaurant a prop del Col·legi, i així seguir tractant el tema de la jornada i també parlar del funcionament de la Comissió i de les properes activitats que tenen previst organitzar.

 

Share This Post