Inici » Àgora » #Àgora_agrònoms: Preu dels aliments en l’escenari del segle XXI

#Àgora_agrònoms: Preu dels aliments en l’escenari del segle XXI

#Àgora_agrònoms: Preu dels aliments en l’escenari del segle XXI

El segon webinar de l’any 2023, organitzat per la Comissió d’Agrosèniors, ha tingut lloc aquest dimarts 7 de febrer, en format telemàtic. La ponència de l’economista Francesc Reguant ha despertat l’interès dels assistents sobre el preu dels aliments en l’escenari del segle en què vivim.

El company Marià Sorribas, membre de la Comissió, ha introduït la sessió, presentant el ponent. Francesc Reguant Fosas és economista, llicenciat per la UB. Va ser Director d’Administració i Sistemes d’Informació i Director d’Estudis i Prospectiva, a l’IRTA, i vicepresident a la ICEA. Actualment és el President de la Comissió d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes de Catalunya i el Director de l’Observatori d’Economia Agroalimentària.

Preu dels aliments en l’escenari del segle XXI

Reguant ha iniciat la ponència posant en context l’escenari de les grans crisis de preus del que portem de segle, que es relacionen directament amb episodis de situacions climàtiques extremes. Per tant, podem dir que el canvi climàtic és el principal precursor de les crisis de preus.

Algunes de les temàtiques que ha tractat el ponent han estat: l’encariment del sòl agrari; la pressió sobre el producte agrari; l’estreta relació entre les corbes de preus dels cereals i del petroli; l’ABC de formació de preus; la volatilitat i l’anticiclicitat en el sector agroalimentari; ajuts i preus agraris; el mercat de futurs, i els arguments dels especuladors.

La sessió ha conclòs amb el torn de preguntes i debat, en què alguns companys i companyes han fet les seves aportacions sobre el tema i han agraït al ponent la presentació.

Vídeo de la sessió

      

Share This Post