Inici » Àgora » Video programa TV3 que explica molt bé els Avantatges del sistema BIM

Video programa TV3 que explica molt bé els Avantatges del sistema BIM

Valor afegit de TV3 dedica un programa al sistema BIM on hi intervé Francisco Diéguez, Director General de l’ITeC.

Valor afegit de TV3 dedica un programa al sistema BIM on hi intervé Francisco Diéguez, Director General de l'ITeC.

El futur del sector de la construcció passa per la transformació íntegra del sistema de treball actual per tal d'anar cap un model on tots els agents que participen en el procés constructiu treballen de manera col·laborativa i aporten coneixement.

Aquest canvi de paradigma ha impulsat la introducció del BIM (Building Information Modeling), un sistema de gestió més transparent que segons Francisco Diéguez, Director General de l'ITeC, condueix cap a resultats més eficients.

Valor afegit de TV3 va dedicar un programa al sistema BIM en el qual s’explica molt bé els Avantatges de BIM. En el programa, entre d’altres, hi va intervenir Francisco Diéguez, Director General de l'ITeC.

Pots veure el vídeo en el seguent enllaç:
 

L'aplicació d'aquesta eina minimitza la pèrdua de dades i coneixement en el traspàs d'informació entre els diferents agents que participen en el projecte i millora la coordinació, especialment en projectes amb un gran component multidisciplinar, amb la detecció automàtica d'interferències. A més, el BIM permet contemplar el cicle de vida econòmic de qualsevol obra, des de la projecció fins a la desconstrucció, passant per la licitació, construcció i explotació. Tal com explica el Director General de l'ITeC, Francisco Diéguez, per poder optimitzar cal que tots els agents que participen en el procés constructiu coneguin els costos.

A Catalunya, des de l'any 2014 l'empresa pública Infraestructures de la Generalitat de Catalunya està iniciant experiències pilot de l'ús del BIM a projectes d'edificació. Pel que fa a nivell europeu, la Directiva 2014/24/UE sobre contractació pública estableix la necessitat d'emprar sistemes electrònics (medis de comunicació i eines per modelar les dades de l'edifici) a processos de contractació d'obres, serveis i subministres a partir de setembre de 2018.

Tenint en compte aquesta normativa europea, l'objectiu del govern català és que al 2018 les obres públiques de pressupost superior a 2 M€ es produeixin en BIM i que a partir de l'any 2020 aquest sistema s'apliqui a tots els equipaments i les infraestructures públiques.

L'ITeC s'ha marcat tres grans eixos de treball en relació amb el BIM: participar en la definició de les metodologies i estàndards BIM, facilitar l'entrada al BIM de tots els agents del sector i integrar els productes i serveis de l'ITeC en la gestió d'aquesta eina.
 

Font: iTec

Informació relacionada

Share This Post