Inici » Àgora » #Àgora_agrònoms: Presentació de l’informe del sector agroalimentari

#Àgora_agrònoms: Presentació de l’informe del sector agroalimentari

#Àgora_agrònoms: Presentació de l’informe del sector agroalimentari

Aquest dimarts 14 de febrer ha tingut lloc un nou #Àgora_Agrònoms organitzat pel Col·legi. En aquesta ocasió, la convidada ha estat la doctora en economia i finances Judit Montoriol, per parlar del nou informe del sector agroalimentari que, encarregat per Caixabank Research, porta per nom “El sector pateix les conseqüències de la guerra a Ucraïna”.

La degana Conxita Villar ha estat l’encarregada de donar la benvinguda. Ha explicat que aquests webinars es graven i posteriorment es pengen a la web, per donar accés a tothom, i promocionar així la professió a partir de les jornades organitzades des del Col·legi. La degana també ha agraït a Caixabank la col·laboració per poder presentar aquest informe tant interessant i necessari sobre el nostre sector.

La presentació de l’informe i de la ponent ha anat a càrrec de Carina Termens, directora de negoci agrari de la direcció territorial Catalunya de Caixabank, que ha explicat la importància que té el sector agroalimentari pel gran banc, i els recursos d’investigació que s’hi destinen gràcies a la marca Caixabank Reserch. Després, ha introduït l’informe del sector agroalimentari i ha presentat la ponent de la jornada, Judit Montoriol, que és Lead Economist de Caixabank Research.

L’informe del sector agroalimentari

Montoriol ha iniciat la ponència posant en context aquests informes sectorials que publica Caixabank Research semestralment, i que busquen aportar dades útils al sector. En aquest cas en concret, l’informe es titula “El sector pateix les conseqüències de la guerra a Ucraïna”.

Alguns dels temes que l’economista ha tractat durant la ponència han estat: el context econòmic global i de l’economia espanyola; la situació i les perspectives del sector agroalimentari, i el sector agrari espanyol i la seva dependència dels mercats de primeres matèries agrícoles internacionals.

La sessió ha conclòs amb el torn de preguntes i debat, en què algunes companyes han fet les seves aportacions sobre el tema i han preguntat quins són els propers focus d’investigació dels informes sectorials.

Vídeo de la sessió

Presentació utilitzada per la ponent

Documentació relacionada

   

Share This Post