Inici » Àgora » “Diccionari multilingüe de la ciència del sòl”, dirigit pel company Jaume Porta

“Diccionari multilingüe de la ciència del sòl”, dirigit pel company Jaume Porta

“Diccionari multilingüe de la ciència del sòl”, dirigit pel company Jaume Porta

Publicació del DiccMCS

El company Jaume Porta, catedràtic emèrit de la Universitat de Lleida, membre de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i de la Societat Espanyola de Ciència del Sòl (SECS), ha dirigit el Diccionari multilingüe de la ciència del sòl (en forma abreujada DiccMCS).

El DiccMCS s’ha plantejat com un diccionari terminològic especialitzat original, sincrònic, en línia, amb una llicència d’accés obert (Creative Commons CC BY NC), amb entrades en català i espanyol, amb equivalències en anglès, català, francès, gallec i portuguès en tots els casos i, ocasionalment, en basc. Des del punt de vista de l’accés, en les dues versions lingüístiques (català i espanyol) es presenten com a diccionaris independents.

El DiccMCS és el resultat de la feina conjunta i desinteressada d’especialistes dels diferents àmbits de les ciències del sòl, majoritàriament membres de la Societat Espanyola de la Ciència del Sòl, l’Institut d’Estudis Catalans i la Institució Catalana d’Estudis Agraris. En cada àmbit s’indiquen les autories corresponents. Ha estat elaborat sota la direcció del company Jaume Porta, i ha disposat del patrocini econòmic de l’Institut d’Estudis Catalans i de la Sociedad Española de la Ciencia del Suelo.

També se’n va fer una edició en paper, en la qual es pot veure la dimensió del treball i la feina realitzada.

   

Accés en línia al Diccionari multilingüe de la ciència del sòl

En aquests enllaços pots accedir al diccionari, de manera digital i totalment gratuïta.

*La versió en català ha estat coordinada per la companya Rosa M. Poch, catedràtica de la Universitat de Lleida, i membre de la SECS i de l’IEC, i el mateix company Jaume Porta.

 

Share This Post