Inici » Àgora » #Àgora_agrònoms: Com es fa un diccionari: El Diccionari Multilingüe de la Ciència del Sòl

#Àgora_agrònoms: Com es fa un diccionari: El Diccionari Multilingüe de la Ciència del Sòl

#Àgora_agrònoms: Com es fa un diccionari: El Diccionari Multilingüe de la Ciència del Sòl

Com es fa un diccionari: El Diccionari Multilingüe de la Ciència del Sòl

Ja és costum que la Comissió d’Agrosèniors del COEAC organitzi mensualment sessions emmarcades dins la sèrie #Àgora_agrònoms, i aquest mes no n’ha sigut cap excepció. El nou webinar ha tingut lloc aquest dimarts 9 de maig i es tracta del vuitè #Àgora_agrònoms que organitza la Comissió, des que va fer el primer ara fa un any (el 3 de maig de 2022).

Aquest cop ha estat el torn del company Jaume Porta, membre de la mateixa Comissió, que sota el títol “Com es fa un diccionari: El Diccionari Multilingüe de la Ciència del Sòl” ha explicat a la resta de companys com ha sigut el llarg procés d’elaboració de l’esmentat diccionari, que ell mateix ha dirigit i que ha comptat amb la participació de diversos experts i expertes en diferents àmbits.

La sessió ha estat molt ben valorada pels assistents, que han agraït i han donat l’enhorabona al company per la feina feta.

Vídeo de la sessió

El ponent: Jaume Porta Casanellas

El company Jaume Porta Casanellas és enginyer agrònom i catedràtic d’Edafologia i Química Agrícola a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària de la Universitat de Lleida. Va ser el primer rector de la Universitat de Lleida (del 1993 al 2003), i president de la Societat Espanyola de la Ciència del Sòl (del 2009 al 2017). També és membre de l’Institut d’Estudis Catalans des de 1997.

A més, ha rebut la Medalla d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya (1986); la Medalla de l’Estudi General de Lleida (UdL, 2004), i la Medalla de l’Associació Catalana d’Universitats Publiques (ACUP, 2015), entre d’altres.

Enllaços relacionats

    

Share This Post