Inici » Àgora » Les petites i mitjanes empreses agroalimentàries debaten sobre el seu futur en una Catalunya independent.

Les petites i mitjanes empreses agroalimentàries debaten sobre el seu futur en una Catalunya independent.

Les petites i mitjanes empreses agroalimentàries debaten sobre el seu futur en una Catalunya independent.

NOTA DE PREMSA

La Jornada es va estructurar amb una conferència amb el títol:
Perspectives de les pimes agroalimentàries en una Catalunya independent a càrrec de Modest Guinjoan.

Una de les conclusions a que es va arribar a la jornada “La indústria agroalimentària catalana davant el repte de la independència” és que dins d’un Estat català les pimes agroalimentàries poden ser més competitives.

+ Nota de premsa completa

Dins d’un Estat català les pimes agroalimentàries poden ser més competitives.

Aquesta és una de les conclusions a que es va arribar a la jornada organitzada per Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles de Catalunya i la Institució Català d’Estudis Agraris, sota el títol: “La indústria agroalimentària catalana davant el repte de la independència”, que va tenir lloc el dia 27 d’octubre a la sala d’actes de l’ Acadèmia de Medicina de Barcelona, davant d’una vuitantena de professionals i empresaris del sector agroalimentari.

La Jornada es va estructurar amb una conferència amb el títol:
Perspectives de les pimes agroalimentàries en una Catalunya independent a càrrec de Modest Guinjoan(1) que va quantificar els efectes d’un possible boicot als productes catalans, entre altres qüestions.   

El Dr. Guinjoan va concloure que un boicot extremadament dur i prolongat és molt improbable perquè els consumidors i especialment les empreses acaben fent un consum racional. En la resta de casos l’efecte d’un boicot sobre el PIB català seria molt moderat. També va indicar que un nou Estat no és cap garantia de fer-ho millor però tenim, contràriament a la situació actual, la possibilitat de millorar.

A continuació va tenir lloc una taula rodona amb representants de Pimecava, Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, PIMEC Agroalimentària i la Federació Catalana de les indústries de la Carn, els quals varen debatre sobre les oportunitats que ofereix un nou Estat i que hauria de fer aquest nou Estat perquè les pimes agroalimentàries fossin més competitives.

Els membres de la taula rodona van destacar que el nou Estat pot representar una gran oportunitat per a les industries agroalimentàries però ha de vestir-se d’una administració àgil, al servei de l’exportació.
Catalunya ha sigut i és un país industrial i de pimes i per tant tindrem governs molt més a prop d’aquestes empreses i molt més comprensibles amb les seves necessitats.
Finalment, els representants de les associacions empresarials van assegurar que les empreses que representen s’adaptaran a la nova situació com han fet sempre que hi ha hagut canvis importants.

(1) Doctor en Economia per la Universitat Autònoma de Barcelona, Director del Departament d’Economia i Empresa de PIMEC, soci-director de la consultora BARCELONA ECONOMIA, SL, articulista d’opinió dels diaris El Punt Avui, La Vanguardia i l’Ara. Co-autor dels llibres “Sense Espanya” i “Com Àustria o Dinamarca”.

Informació relacionada

Share This Post