La primera junta general d’enginyers agrònoms de 2019, va tenir lloc el dia 5 de juliol amb bona participació i ambient al Col·legi d’Enginyers de Camins a Barcelona
Per aquesta Junta General del Col·legi i Associació d’Enginyers Agrònoms de Catalunya el passat divendres, 5 de juliol es va organitzar un acte amb un ambient adient a l’estiu, la reunió va tenir lloc a la sala d’actes del Col·legi d’Enginyers de Camins. Seguidament vam poder escoltar tres conferències curtes relacionades amb els reptes que afrontem actualment a la professió i el nostre paper en l’agricultura del futur. Per finalitzar l’acte i establir contacte amb tots els companys i companyes de professió assistents vam gaudir d’una vetllada al pati de la mateixa seu, on vam poder disfrutar de música en viu, menjar i la companyia dels presents.
JUNTA GENERAL EXTRAORDINÀRIA
Per obrir l’acte i amb la finalitat d’aprovar les modificacions formals dels Estatuts a la llei catalana es va convocar una Junta General Extraordinària, com a primer tema a acordar. La degana, Silvia Burés, va explicar la proposta de nova redacció dels Estatuts. Una vegada comunicada la proposta, es van aprovar les modificacions per unanimitat.
JUNTA GENERAL
INFORMACIÓ DEL COL·LEGI I EL CONSELL
La degana, Silvia Burés al seu informe sobre les actuacions que s’han dut a terme al Consell General, va fer referència a la presidència del Col·legi a la Comissió del Funcionament Integral del Consell a la qual es van el·laborar unes conclusions sobre funcionament, finançament i representació dels Col·legis, que es presentaran a la Junta de Representants a Albacete el dia 25 d’octubre.
També va indicar la preocupació dels membres del Consell per la manca de vocació en enginyeria agronòmica, que és extensible a totes les enginyeries, excepte a les de informàtica, i va remarcar la necessitat de treballar conjuntament en incrementar la vocació entre els estudiants.
En quan al Col·legi va expressar la voluntat de crear dues noves comissions, una sobre alimentació i una altra de col·legiats sèniors, per aprofundir en ambdós temes. Així com també, va explicar noves idees i actuacions proposades conjuntament amb altres institucions com són un congrés de les professions amb La Intercol·legial, i un congrés d’agricultura amb l’ETSEA.
Silvia Burés, va voler donar importància a la incorporació de gent jove a la junta de govern i a les comissions que participen en incorporar línies noves, el que es reflexa en la nova imatge que va adoptar el Col·legi al 2018, i que s’explica a la Memòria Anual del 2018 que es va repartir als assitents i que podeu consultar a continuació.
Memòria Anual 2018 Col·legi – Associació Enginyers Agrònoms de Catalunya
Memòria de gestió anual de l’any 2018 del Col·legi i l’Associació del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, on es recull l’informació institucional, els serveis i les dades de l’exercici 2018.
Podeu descarregar-la en pdf aqui.
Va animar també als col·legiats i col·legiades a participar i fer difusió de les distincions que es donen des de el Col·legi com són el Concurs de Fotografia del COEAC i el Premi al millor TFM de la titulació del Màster en Enginyeria Agronòmica. Tot seguit, per tal d’explicar la gestió i actuacions dutes a terme pel Col·legi des de l’anterior Junta General, al llarg del primer semestre de 2018, es va mostrar un vídeo recull amb del que s’ha fet en aquest període de temps. A continuació podeu veure la presentació:
ACTUACIONS JUNTA GENERAL 5 JULIOL 2019
Principals actuacions dutes a terme pel Col·legi – Associació d’Enginyers Agrònoms de Catalunya durant el primer semestre de 2019.
TANCAMENT DE L’ESTAT DE COMPTES 2018
La tresorera, Paquita Escoi, va explicar l’estat de comptes de l’exercici 2018 i el seguiment del pressupostat en aquest periode de 2019. Es va aprovar per unanimitat el tancament econòmic del 2018, amb un flux de caixa positiu essent lleugerament millor que el que s’havia pressupostat.
ASSAMBLEA GENERAL – ASSOCIACIÓ
Respecte a l’Associació d’Enginyeria Agronòmica la presidenta, Silvia Burés, va informar sobre el pròxim iGenium que organitza l’INEC, i que es celebrarà aquest any el dia 22 d’ocubtre a l’Espai Endesa sota el lema “enginyeria per la transició”. A més, va comentar que està previst organitzar un congrés d’enginyers agrònoms per al 2022 que encara està en fase de candidatures per escollir on tindrà lloc.
ACORDS DE LA JUNTA GENERAL
Els acords que es van pendre a la Junta General Extraordinària i Ordinària d’Enginyers Agrònoms de Catalunya del 5 de juliol de 2019 van ser:
- Aprovar les modificacions dels Estatuts.
- Aprovar la Memòria de gestió anual de l’exercici 2018.
- Aprovar la liquidació del pressupost d’ingressos i despeses del COEAC, corresponent a l’exercici 2018.
- Aprovar la liquidació del pressupost de l’exercici 2018 de la Associació Enginyeria Agronòmica.
UNA MIRADA AL FUTUR
Per a l’ocasió es va voler fer una petita jornada amb la intervenció curta de tres professionals amb temes diferents però tots relacionats amb els nous reptes que se’ns plantejen properament a la professió. La conferència es va fer des d’una visió interdisciplinària per tal d’obrir aquesta mirada al futur a treballar conjuntament amb altres professionals.
Quim Moya, dr. arquitecte per la UPC i director de I+D+I a APOGEA, va obrir les ponències explicant el Machine Learning en agricultura, o sistemes d’intel·ligència artificial, va fer referència als tipus de IA, genètics i neuronals. Tot seguit, l’arquitecte Javier Fdz Ponce ens va parlar sobre un projecte pilot que ha dissenyat en el qual combina la piscicultura amb el cultiu hidropònic i l’autoconsum, per apropar la producció a les ciutats. Per acabar el company, Agustí Fonts, director de valorització i projectes estratègics de l’IRTA, ens va fer reflexionar amb una presentació que va obrir un debat, sobre quin serà el paper dels enginyers agrònoms al futur veient com és la producció actual i com avança la tecnificació.
Totes les ponències van generar espectació entre els assistents i es va obrir un petit debat, que va obrir la degana, Silvia Burés, fent referència a que “les coses estan canviant, ara” i els enginyers agrònoms hem d’adaptar-nos ràpidament al canvi, els companys i companyes explicaren com viu el sector tots aquests canvis que estan succeint i com ens adaptem a les necessitats de la producció d’aliments.
NETWORKING
Una vegada finalitzada la Junta General i les ponències, els participants de l’acte van poder gaudir d’un agradable ambient al pati del Col·legi d’Enginyers de Camins. A fora un food truck va servir el menjar i la beguda als assitents que continuaren el debat i conversaren a l’aire lliure, tot amenitzat amb música en viu.
Moltes gràcies a tots i a totes per la vostra aportació i participació, us esperem a la pròxima!