Jornada tècnica organitzada pel Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i l’Escola Agrària de Mas Bové. Amb la col·laboració del Hub Foodtech and Nutrition i Cadena Ser.
El COEAC organitza cada any una jornada tècnica en el marc de la Fira de l’Oli DOP Siurana. Enguany, fruit de l’adhesió del COEAC amb el Hub Foodtech and Nutrition, aquest ha estat un dels col·laboradors destacats en l’organització de la jornada, que ha girat al voltant de la intel·ligència artificial com a eix de futur del sector agroalimentari.
El propòsit principal de la jornada va ser explorar com la intel·ligència artificial pot revolucionar la cadena de valor del sector agroalimentari, així com identificar noves oportunitats de negoci. Va comptar amb experts acadèmics i representants d’empreses de referència, que van compartir les seves experiències i casos d’èxit.
La jornada va tenir lloc el dilluns 11 de novembre de 2024 a Reus. La presentació de la jornada va anar a càrrec del conseller del DARPA, Òscar Ordeig, l’alcaldessa de l’Ajuntament de Reus, Sandra Guaita i la degana del COEAC, Conxita Villar, qui va destacar que “és necessari que apostem perquè la societat entengui el valor que té alimentar-se cada dia amb productes de qualitat, segurs i sostenibles.”
Per part del Col·legi, el company Agustí Jardí va parlar sobre l’ús de la IA per a millorar la gestió a tota la cadena de valor del sector agroalimentari i va explicar que “la clau per aprofitar les noves tecnologies, essencials per a poder ser eficients, és la informació.”
El delegat de Barcelona del COEAC, Fran Garcia, va participar en la taula rodona per parlar sobre les oportunitats empresarials de la IA al sector agroalimentari i va compartir, posant com a exemple la seva experiència professional, que “és important endreçar i sistematitzar la forma com es guarden les dades a la part de camp, ja que el primer pas per a poder fer servir la intel·ligència artificial, és tenir dades.”
La jornada va ser molt ben rebuda per part dels assistents i també va comptar amb l’assistència del delegat de Tarragona, Joan Viñas, i el vocal de Tarragona, Carlos Pablo Ferré, els quals van ser els encarregats de coordinar la jornada amb la resta d’entitats col·laboradores.
Més avall, trobaràs el vídeo de la sessió.
Ressò als mitjans de comunicació
- Tarragona Digital (30/10/2024): El Hub Foodtech & Nutrition de REDESSA impulsa una jornada sobre aplicacions diverses de la IA
- InfoCamp de Tarragona (31/10/2024): FiraReus acollirà una jornada sobre intel·ligència artificial aplicada al sector agroalimentari
- Cadena Ser (07/11/2024): El paper de la IA al futur del sector agroalimentari centra la 2a edició del fòrum SER Agro
- Reus.cat (11/11/2024): El sector agroalimentario se reúne en Reus para hablar de las posibilidades de la inteligencia artificial
- Diari de Tarragona (11/11/2024): Les possibilitats de la IA en el sector agroalimentari
- Reus Digital (11/11/2024): Òscar Ordeig: ‘Al 2025 Catalunya serà la regió mundial de la gastronomia’
- DiarioArtificial (11/11/2024): El sector agroalimentario se reúne en Reus para hablar de las posibilidades de la inteligencia artificial
- Diari Esclafit (11/11/2024): El sector agroalimentari es reuneix a Reus per parlar de les possibilitats de la intel·ligència artificial
Vídeo de la sessió
Recull de fotografies de la jornada