Inici » Àgora » El Registre d’Indústries Agràries i Alimentàries de Catalunya ja es pot tramitar telemàticament

El Registre d’Indústries Agràries i Alimentàries de Catalunya ja es pot tramitar telemàticament

El Registre d’Indústries Agràries i Alimentàries de Catalunya ja es pot tramitar telemàticament

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ja ha implementat el tràmit telemàtic del Registre d’Indústries Agràries i Alimentàries de Catalunya (RIAAC).

Aquest Registre té com a finalitat poder disposar, de manera permanent i actualitzada, de tota la informació per a dur a terme una política de gestió i de foment de les indústries agràries i alimentàries. S’inscriu en el RIAAC les indústries d’activitats agràries, alimentàries, forestals, i de la pesca ubicades a Catalunya.

El tràmit per a la inscripció / modificació del RIAAC es feia fins ara de manera presencial a través de les Oficines de Gestió Empresarial (OGE). Però en motiu de la situació excepcional provocada per la COVID-19, les esmentades oficines es van tancar temporalment. Per això, per a tramitar el RIAAC, i de manera provisional, calia presentar la sol·licitud i la documentació pròpia del tràmit RIAAC per internet, a través d’una petició genèrica. Aquest fet generava molts problemes de tramitació, i va accelerar la preparació del seu tràmit telemàtic.

Finalment, ara ja està implementat el tràmit telemàtic del RIAAC. Us adjuntem l’enllaç: http://agricultura.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/Registre-dIndustries-Agraries-i-Alimentaries-RIAAC?category=. Així, a partir d’ara les empreses ja no poden tramitar el RIAAC de manera presencial, s’haurà de fer sempre per tràmit telemàtic.

Alhora, s’ha simplificat el contingut del formulari, i un dels aspectes importants a tenir en compte és el que fa referència a la documentació tècnica:

  • Les indústries no cal que presentin el projecte tècnic ni el certificat final d’obra (en indústries tipus B), ni la memòria tècnica (en indústries tipus A).
  • Sí que han de tenir aquesta documentació, i en el model de sol·licitud consta que la indústria declara que disposa d’aquesta documentació.
  • De tota manera, la indústria sempre ha de poder tenir l’opció, si vol (o bé si se li requereix), d’adjuntar la documentació tècnica.

 

Podeu trobar més informació del RIAAC en el web del DARP:

http://agricultura.gencat.cat/ca/serveis/registres-oficials/agroalimentacio/registre-industries-agraries-alimentaries-catalunya/

 

Font: GOVERN.CAT  Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Share This Post