El Col·legi ha format part, per quart any consecutiu, de l’organització del Congrés del Sector Porcí que ha tingut lloc els dies 16, 17 i 18 d’octubre al Palau de Congressos La Llotja de Lleida.
La degana del COEAC, Conxita Villar, va participar en l’acte d’inauguració del Congrés com a representant d’una de les entitats coorganitzadores, subratllant la importància d’aquest congrés com una gran oportunitat per compartir coneixements i enfortir la col·laboració entre els professionals del sector. Va posar de manifest l’impacte positiu que aquestes trobades tenen en la millora contínua del sector, fent èmfasi en la seva capacitat per reinventar-se constantment, amb un enfocament cap a una major eficiència i sostenibilitat i un millor benestar animal. A més, va destacar la necessitat de comunicar amb més claredat i responsabilitat per combatre la proliferació de fake news, i així transmetre a la societat el compromís del sector amb la seva evolució constant.
El delegat de Lleida del COEAC, Domènec Vila, va ser un dels encarregats de cloure l’acte. Durant el seu discurs, va remarcar la importància del sector porcí a la demarcació i a tot el país, fent èmfasi en el bon nivell de formació dels equips tècnics que configuren el sector. En aquest àmbit, l’enginyeria agronòmica ha estat i continua sent clau, i la participació d’aquests professionals ha esdevingut essencial perquè Lleida sigui un referent mundial en aquest sector. El coneixement, la tecnologia i la innovació són essencials per al seu desenvolupament.
333 Experience Congress Espanya 2025
El 333 EXPERIENCE CONGRESS és el congrés de referència per al sector porcí, un espai on convergeixen coneixement, innovació i connexions humanes.
Aquest any, el congrés va presentar un nou format dissenyat per oferir als assistents una experiència única i global, estructurada en tres enfocaments clau de la indústria porcina:
- Encarregats de granja i Recursos Humans: La primera jornada va donar veu i visibilitat als que fan possible la producció porcina: els treballadors i encarregats de granges. Va ser un espai per compartir experiències, debatre sobre recursos humans i visibilitzar el seu paper essencial a la indústria.
- Desafiaments tècnics del sector: El segon dia va estar enfocat en els aspectes tècnics més rellevants del sector porcí. Des del benestar animal i les instal·lacions fins a la sanitat, passant per la nutrició i el medi ambient, es van abordar els desafiaments actuals amb experts de referència i exemples pràctics i aplicats.
- Economia i mercats: Una darrera jornada dedicada a analitzar el mercat porcí a nivell global i regional, amb experts que van compartir la seva visió sobre les tendències econòmiques i les estratègies de diferenciació del producte final. Com a convidats destacats, líders del sector a Llatinoamèrica van aportar la seva perspectiva sobre el futur del mercat.
En general, la valoració ha estat molt positiva i ha estat una oportunitat per a compartir experiències i coneixements i proporcionar solucions als reptes del sector porcí.
Documentació relacionada