Inici » Àgora » Concurs de Fotografia 50è Aniversari ETSEA

Concurs de Fotografia 50è Aniversari ETSEA

Concurs de Fotografia 50è Aniversari ETSEA

L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA), de la Universitat de Lleida (UdL), convoca un Concurs de Fotografia amb motiu del seu 50è Aniversari (1972-2022).

Consulta les Bases del concurs

PRESENTACIÓ i OBJECTIUS

El campus universitari de l’ETSEA està de celebració perquè fa 50 anys que van començar els estudis de la primera promoció d’Enginyers Tècnics Agrícoles. En aquest temps, l’ETSEA ha canviat moltíssim i s’ha convertit en un referent nacional i internacional en formació i en investigació. El que no ha canviat és la necessitat i la voluntat constant de comunicació entre la societat i la universitat. La universitat ha de fer difusió i promoció de les seves activitats però també ha d’escoltar i esbrinar les necessitats de la societat. Amb el fil conductor de la comunicació bidireccional es presenta aquest concurs de fotografia amb un doble objectiu. El primer és promocionar la Universitat de Lleida i en concret el campus de l’ETSEA en el seu 50è aniversari; i el segon objectiu vol fomentar, rebre i després donar a conèixer una visió artísticaconceptual d’alguns dels temes que s’hi treballen mitjançant la mirada fotogràfica de les persones aficionades i/o professionals de la fotografia.

TEMÀTICA

La temàtica del concurs es centra principalment en set dels disset objectius que formen part del “Projecte Agenda 2030 – Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU”. La selecció d’aquests objectius respon a la seva afinitat amb les temàtiques actuals de treball de l’ETSEA, on es fa docència, recerca i transferència en els àmbits agroalimentari, forestal, veterinari i biotecnològic.

Els set objectius escollits que defineixen la temàtica del concurs són els següents:

• ODS-2: Posar fi a la fam, aconseguir la seguretat alimentària i la millora de la nutrició i promoure l’agricultura sostenible.
• ODS-3: Garantir una vida sana i promoure el benestar per a tothom en totes les edats.
• ODS-6: Garantir la disponibilitat i una gestió sostenible de l’aigua i el sanejament per a totes les persones.
• ODS-12: Garantir models de consum i producció sostenibles.
• ODS-13: Prendre mesures urgents per combatre el canvi climàtic i els seus efectes.
• ODS-14: Conservar i utilitzar de forma sostenible els oceans, mars i recursos marins per al desenvolupament sostenible.
• ODS-15: Promoure l’ús sostenible dels ecosistemes terrestres, lluitar contra la desertificació, aturar i revertir la degradació del sòl i la pèrdua de biodiversitat.

Per tant, seran benvingudes les fotografies que, a més del valor artístic i fotogràfic, també tinguin en consideració algun dels set ODS mencionats.

PARTICIPANTS, CONCURSANTS

La participació està oberta a qualsevol persona i a tota la societat en general.

TERMINI DE PRESENTACIÓ

La inscripció en aquest concurs és gratuïta. El termini de presentació dels treballs s’inicia el diumenge 1 de gener de 2023 i finalitzarà el divendres 31 de març de 2023.

ENVIAMENT DE FOTOGRAFIES

Cada participant podrà presentar un màxim de tres fotografies, en blanc i negre o color. No es podran presentar treballs ja publicats o premiats en altres concursos. Les obres s’enviaran en format JPG amb un pes màxim de 10MB, tindran un ample comprès entre 2000 i 7000 píxels i una alçada també compresa entre 2000 i 7000 píxels. No es permet la manipulació/alteració digital de les imatges ni el muntatge fotogràfic, únicament s’accepten ajustaments bàsics que afectin la lluminositat, el contrast, la saturació de color, la nitidesa o l’equilibri de blancs. Els treballs s’han d’enviar en format digital mitjançant el formulari de l’adreça següent http://www.etsea.udl.cat/ca/concurs-fotografia

En el nom dels fitxers s’ha d’eliminar qualsevol informació sobre l’autor/a de la fotografia. En el cas que en la fotografia hi hagi persones que es puguin identificar, serà necessari incorporar en format PDF, una copia del DNI, una adreça de correu electrònic i una autorització de cessió de drets d’imatge de cada persona, donant el consentiment per la publicació o difusió de la seva imatge. La UdL no comunicarà mai aquestes dades a terceres persones, llevat dels casos estrictament previstos en la Llei.

JURAT

El jurat estarà format per 2 professionals del món de la fotografia i 2 membres de l’ETSEA afins a l’art i la tècnica de la fotografia i/o a les temàtiques dels ODS. A més de la qualitat tècnica i creativa, es valoraran les obres que aconsegueixin projectar una reflexió sobre l’àmbit temàtic del certamen. La decisió del jurat es farà pública a la pàgina web del 50è aniversari de l’ETSEA

El jurat podrà declarar desert el premi. El jurat també es reserva el dret a resoldre qualsevol imprevist no contemplat en aquestes bases. La seva decisió serà inapel·lable.

PREMIS i ENTREGA DE PREMIS

Els premis d’aquest concurs són el següents:
• Primer premi: 500€ i diploma
• Segon premi: 250€ i diploma
• Tercer premi: 150€ i diploma
• Quart i Cinquè premis: diploma

Un/a mateix/a participant no pot acumular més d’un premi. Una vegada que el jurat hagi seleccionat les fotografies premiades, s’informarà els/les autors/es a través del número de telèfon facilitat, així com per correu electrònic. L’acte d’entrega dels premis es durà a terme a l’Escola Tècnica Superior ‘Enginyeria Agrària de la Universitat de Lleida (Campus ETSEA, Av.Rovira Roure, 191, 25198 Lleida) en una data a determinar, que serà anunciada a la pàgina web
del 50è aniversari de l’ETSEA.

EXPOSICIÓ

Es farà una exposició amb una selecció de fotografies, incloses les premiades. Els detalls de l’exposició, lloc i dates, seran anunciats a la pàgina web del 50è aniversari de l’ETSEA. A més, totes les fotografies admeses seran publicades a la pàgina web del 50è aniversari de l’ETSEA.

Share This Post