Inici » Àgora » Enquesta sobre l’ús de BIM (Building Information Modeling)

Enquesta sobre l’ús de BIM (Building Information Modeling)

Enquesta sobre l’ús de BIM (Building Information Modeling)

Des de BuildingSMART Spain es publica aquesta enquesta, per a conèixer el nivell de maduresa BIM del sector de l’arquitectura, enginyeria, construcció i operació, a Espanya, els resultats de la qual seran compartits lliurement amb el sector. A més, s’ha treballat perquè els resultats siguin estadísticament representatius del sector espanyol en el seu conjunt, intentant arribar a un nombre mínim de respostes per col·lectiu i evitant biaixos en la difusió.

La metodologia BIM (Building Information Modelling) és un dels principals vectors per a la digitalització del sector de la construcció de la Unió Europea. La seva àmplia expansió és conseqüència dels avantatges que ofereix en tots els projectes en els quals s’aplica, públics i privats: minimitza els errors, estalvia costos, facilita una edificació sostenible i eficient energèticament, i permet el treball col·laboratiu multidisciplinari, el seguiment en temps real o la visualització del projecte.

El passat 27 de juny, el Consell de Ministres ha aprovat el Pla d’Incorporació de la metodologia BIM en els contractes públics de construcció de l’Administració General de l’Estat (AGE), de manera progressiva i gradual entre 2024 i 2030. Davant aquest canvi de paradigma, col·labora amb buildingSMART Spain per a conèixer el nivell d’adopció de BIM del sector, així com les dificultats i barreres associades a la seva implementació. Aquesta informació ens serà de gran utilitat per a definir les accions a dur a terme.

T’animem  a respondre aquesta enquesta, en la qual totes les respostes són importants, també si no estàs aplicant BIM avui dia. T’agraïm  que responguis aquesta enquesta abans del 19 de gener de 2024.

Notícies relacionades

Share This Post