Inici » Àgora » Ajuts a les inversions a les empreses del sector vitivinícola

Ajuts a les inversions a les empreses del sector vitivinícola

Ajuts a les inversions a les empreses del sector vitivinícola

S’ha publicat al DOGC l’ordre mitjançant la qual es convocaran convoquen els ajuts a les inversions destinades als procediments i tecnologies de productes vitivinícoles. que s’estableixen en el nou Reial Decret 1079/2014 , de 19 de desembre, per l’aplicació de les mesures del programa de suport 2014-2018 al sector vitivinícola, i amb el qual es deroga el Reial Decret 548/2013, de 19 de juliol.

La nova ordre estableix convocatòries successives fins l’any 2018 sempre i quan hi hagi pressupost disponible. Totes les sol·licituds presentades entre l’1 de febrer i el 31 de gener de l’any següent concorreran en una mateixa convocatòria.

Mitjançant la nova ordre es convocaran els següents ajuts:

•Ajuts a les inversions en transformació i/o comercialització dels productes vitivinícoles produïts en territori estatal.

•Ajuts a la innovació: inversions tangibles o intangibles destinades al desenvolupament de nous productes, procediments i tecnologies relacionades amb els productes vitivinícoles produïts en territori estatal. (La informació relativa a aquesta mesura es pot consultar en aquest enllaç).

En relació a l’ajut a les inversions, en la propera convocatòria 2015 es tramitaran totes les sol·licituds presentades entre l’01/02/2014 i el 31/01/2015 i els serà d’aplicació l’Ordre AAM/317/2013, a diferència de les convocatòries posteriors les quals estaran emparades amb la normativa pendent de publicació. A l’apartat Sol·licitar l’ajut/informació ampliada/més informació trobareu un quadre resum amb aquesta informació.

A qui va dirigit?

En la convocatòria 2015 l’ajut va dirigit a persones físiques o jurídiques, PIME o empreses fins a 750 treballadors o un volum de negoci inferior a 200 milions d’euros, que vulguin realitzar inversions per a millorar les condicions de producció i/o comercialització de productes vitivinícoles, en el marc del Reial Decret Reial Decret 548/2013, de 19 de juliol, per l’aplicació de les mesures del programa de suport 2014-2018 al sector vitivinícola espanyol.
En les convocatòries posteriors està previst que l’ajut anirà dirigit a persones físiques o jurídiques que vulguin realitzar inversions per a millorar les condicions de producció i/o comercialització de productes vitivinícoles, en el marc del Reial Decret d’aplicació de les mesures del programa de suport 2014-2018 al sector vitivinícola espanyol (pendent de publicació).

Termini: Fins al 31 de gener de 2015 per a la convocatòria 2015. Totes les sol·licituds presentades a partir de l’1 de febrer de 2015 seran tramitades en la següent convocatòria

Informació relacionada

Share This Post