Aquest darrer dilluns 8 de juliol, ha finalitzat el Curs en línia “El Control de Qualitat en les Obres d’Enginyeria” organitzat per tots els col·legis oficials d’enginyers agrònoms a fi que els nostres col·legiats afermessin conceptes relatius al control de qualitat de les obres, exposant els criteris i procediments a aplicar en la redacció dels projectes i posteriorment en la fase d’execució. S’ha revisat la normativa més recent, especialment el Codi Estructural, i s’han facilitat les eines per a la gestió documental del control de qualitat.
El Pla de Control de Qualitat és una peça important del projecte, essent obligatori per a les edificacions, segons el CTE I CE
El Pla de Control de Qualitat descriu els treballs que cal fer per al control tècnic de la qualitat de l’obra: amb comprovacions, assaigs de materials, inspeccions i proves necessàries per assegurar que la qualitat de les obres s’ajusti a les especificacions de Projecte i la legislació aplicable.
En aquest curs, els alumnes han pogut ampliar els coneixements sobre el control de qualitat en les diferents fases: projecte, recepció de productes i equips, execució de l’obra i obra acabada, per a estructures de formigó, estructures metàl·liques i d’altres obres, repassar la normativa a aplicar, les fases del control de qualitat, els agents que intervenen, així com els documents de control a utilitzar.
A més, també han pogut fer un repàs dels criteris generals pel que fa als requisits, nivell de control, inspeccions, comprovacions i assaigs que cal realitzar, amb les freqüències i els criteris d’acceptació o rebuig, i per acabar han pogut veure diferents exemples pràctics.
En general, la valoració dels assistents ha estat bona, amb una puntuació de 8,8 sobre 10.
El COEAC amb tu
Aquest curs, al costat dels ja realitzats sobre el Codi Tècnic de l’Edificació, la Direcció Facultativa de les Obres, la Responsabilitat Civil de l’Enginyer Agrònom o sobre el Codi Estructural, sorgeixen a iniciativa de les secretaries tècniques dels col·legis. L’objectiu principal és facilitar eines als col·legiats perquè els seus projectes continuïn sent referències entre totes les enginyeries.
Mantenir la qualitat dels projectes dels enginyers agrònoms i adaptar-se constantment a la nova normativa tècnica és clau per a assegurar l’excel·lència en el treball fet. Des dels col·legis continuem treballant per a oferir oportunitats de formació als nostres col·legiats per a afermar conceptes importants en l’àmbit de l’enginyeria, entorn de la plataforma de Formació Agrònoms.