Inici » Àgora » Programa Campus Rural. Pràctiques universitàries en entorns rurals

Programa Campus Rural. Pràctiques universitàries en entorns rurals

Programa Campus Rural. Pràctiques universitàries en entorns rurals

Què és

El Programa Campus Rural és una iniciativa desenvolupada pel Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, en col·laboració amb el Ministeri d’Universitats i la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), que permet als universitaris de qualsevol titulació oficial fer pràctiques formatives en entorns rurals.

El programa aposta per les potencialitats del territori, la promoció de l’ocupació jove i l’impuls del talent local, fomentant la vinculació de la població de diferents zones amb els espais rurals, generant noves formes d’arrelament i vincle, que impulsin l’activitat i creïn oportunitats d’ocupació al territori.

A qui va dirigit

estudiants de grau o màster de les universitats públiques.

Les pràctiques tindran lloc entre l’1 de juny i el 31 d’octubre del curs acadèmic corresponent, amb una durada mínima de tres mesos i màxima de cinc.

Els/les estudiants rebran una beca de 1.000 euros bruts mensuals per a allotjament i manutenció.

D’aquesta manera els estudiants tindran l’oportunitat de conèixer altres llocs de la geografia espanyola, i de contribuir a generar oportunitats a les àrees rurals aportant talent.

Aquest programa pretén establir les bases d’una nova forma de relació entre la població jove i l’entorn rural, amb més contacte amb la natura i l’àmbit socioeconòmic rural.

L’objectiu és aconseguir un entorn rural més resilient i sostenible.

On

Pot participar en aquest programa qualsevol administració local, institució, organisme, entitat sense ànim de lucre o empresa legalment constituïdes, que desenvolupin la seva activitat a municipis espanyols de menys de 5.000 habitants , que són els més afectats per la despoblació. Sempre que hagin sol·licitat la seva participació al Programa a les Universitats adherides i siguin acceptats com a entitat col·laboradora.

Com

Les universitats públiques adherides al programa publiquen la convocatòria anualment, amb l’oferta dels municipis i entitats col·laboradores on els estudiants podran fer les pràctiques.

Les empreses que vulguin es poden posar en contacte amb les universitats.

L’assignació es durà a terme segons l’expedient acadèmic de l’alumne.

Convocatòries Universitats curs 2022-2023

Calendari

Font: Ministerio para la transición ecológica y el reto demográfico 

 

 

Share This Post