Inici » Àgora » Entrevistes a enginyers agrònoms certificats com a Professional Engineer per la AQPE

Entrevistes a enginyers agrònoms certificats com a Professional Engineer per la AQPE

Entrevistes a enginyers agrònoms certificats com a Professional Engineer per la AQPE

Entrevistem diversos professionals de l’àmbit agrari i regadiu amb la certificació Professional Engineer

 

Qui és… Iñigo Vargas

El ventall de la meva tasca professional és molt ampli i va des de la participació activa en el desenvolupament d’un model agrari modern, eficient i productiu per aquest tipus de conreu, fins al disseny i posada en marxa dels diferents centres de producció d’aquestes organitzacions.

Com fas ús del nostre segell?

He tingut la oportunitat de viatjar molt a l’estranger per realitzar tasques d’assessorament agrícola en el camp de la fruita seca i en els informes tècnics presentats, la utilització d’aquest segell, sempre ha suposat un gran valor afegit.

Qui és… Josep Ma. Masferrer

Sóc enginyer agrònom i, després de treballar un temps en obra civil, vaig estar treballant durant 7 anys en una enginyeria. Una de les principals tasques era la de fer aixecaments topogràfics per a delimitació de finques rústiques. També ens dedicàvem a les valoracions i a la gestió d’expropiacions. Aviat vaig interessar-me pels sistemes d’informació geogràfica i per això vaig fer un màster en direcció de projectes en sistemes d’informació territorial. Durant un temps vaig compaginar la feina a l’enginyeria amb la docència impartint l’assignatura de topografia i SIG als alumnes del grau d’enginyeria agroalimentària de la Universitat de Girona. Des de finals de 2016 treballo pel meu compte amb Masferrer Enginyeria per al món rural.

Com fas ús del nostre segell?

L’experiència positiva és que els clients per qui treballes repeteixin, tornin a sol·licitar els teus serveis i et recomanin. Explicar en què consisteix la qualificació com a enginyer professional AQPE m’ha ajudat a convèncer clients indecisos.

Qui és… Joan Roma

Soc un enginyer agrònom amb una trajectòria professional bàsicament lligada a l’obra civil en regadius. Va començar l’any 2002 amb un conveni Universitat-Empresa per fer el seguiment d’una prova pilot de diferents equips de Telecontrol a la xarxa de reg de la CCRR de Carrassumada que va continuar amb treballs com a tècnic d’explotació de la mateixa. Posteriorment vaig formar part del grup de tècnics per dur a terme Projectes de regadiu a la Consultora Sergio Mothe i com a adjunt a la Direcció d’obra de la xarxa de reg del Canal Algerri-Balaguer amb l’empresa PAYMACOTAS. L’any 2006 m’incorporo a l’empresa pública de la Generalitat de Catalunya REGSA (actualment incorporada a la Divisió d’Obres Hidràuliques d’INFRAESTRUCTURES.CAT) des de la qual he gestionat gran quantitat de Projectes de reg entre els quals considero com a probablement més emblemàtics aquells relacionats amb iniciatives de Modernització dels Canals d’Urgell.

Com fas ús del nostre segell?

La meva certificació com a Professional Engineer és recent i l’àmbit de treball de la meva actual empresa és restringit per la qual cosa no puc encara parlar-vos de cap experiència significativa però sí us puc dir que la considero una eina necessària per un mon cada cop més globalitzat.

Qui és… Dídac Ruiz

Sóc enginyer agrònom. Des de fa 18 anys estic a l’empresa pública Infraestructures.cat, a la gerència de projectes i obres hidràuliques, dins l’àmbit de promoció de regadius. Anteriorment vaig treballar a l’organització professional agrària JARC, durant un període de 10 anys. La meva tasca actual consisteix en organitzar la promoció dels diversos regadius en els que el Departament d’Agricultura està impulsant, principalment el Segarra-Garrigues, el Segrià Sud, l’Algerri-Balaguer i el Xerta-Sénia. El pla de treball consisteix bàsicament en organitzar i col·laborar en xerrades i jornades informatives, atendre les consultes de regants individuals o comunitats de regants sobre temes de disseny agronòmic i hidràulic i gestionar directament les noves adhesions dels regants als respectius regs per tal de poder justificar una massa suficient de superfície adherida en cada sector o pis, que justifiqui la seva execució. El poder anar ampliant dia a dia la superfície regable de cada regadiu és un repte i una satisfacció per tots els que hi estem treballant.

Com fas ús del nostre segell?

Al desenvolupar un treball dins l’àmbit de la gestió circumscrit al territori de Catalunya, de moment no he necessitat acreditar la qualificació professional. No obstant, el seu dia vaig comprendre la necessitat de sol·licitar la certificació com un element de valor afegit a la meva formació i a la meva experiència, que em permeti interaccionar amb altres professionals de la resta de l’Estat o d’altres països, en una situació de reconeixement i respecte mutu.

 

Mira el nostre vídeo corporatiu sobre el procés de certificació

Si vols començar amb el procés de certificació, pots descarregar-te la primera fase aquí.

 

Share This Post