Inici » Àgora » Resum de la visita tècnica a l’àrea PIF del Port de Barcelona

Resum de la visita tècnica a l’àrea PIF del Port de Barcelona

Resum de la visita tècnica a l’àrea PIF del Port de Barcelona

El dia 22 de maig el Col·legi va organitzar una visita tècnica al Punt d’Inspecció en Frontera del Port de Barcelona

El passat dimecres 22 de maig el Col·legi va organitzar una visita tècnica per conèixer el detalls sobre la Inspecció de Sanitat Vegetal en Frontera. Gràcies al company Antonio Matallana, Coordinador Regional de Inspecció de Sanitat Vegetal, els col·legiats i col·legiades van tenir l’oportunitat d’accedir a l’àrea PIF del Port de Barcelona, situada des de fa uns anys a la ZAL II. Aquesta visita ens va servir per complementar les jornades prèvies sobre Inspecció de Sanitat Vegetal en Frontera, i així veure in situ la temàtica que es va tractar.

Cap del Punt d’Inspecció en Frontera, Beatriz Cruz presentant la visita

Una vegada reunits els assistents a la sala de reunions de les instal·lacions d’inspecció, la Cap del Punt d’Inspecció en Frontera, va fer una introducció per explicar l’estructura i funcionament dels diferents serveis d’inspecció (SIF i SOIVRE) així com, la distribució a dins de la infraestructura de control de mercaderies, entre altres.

De la distinta zonificació de la Inspecció en Frontera, el Col·legi va tenir accés a l’àrea dedicada a la Inspecció de Sanitat Vegetal, on la Inspectora de Sanitat Vegetal del PIF de Barcelona i enginyera agrònoma, Blanca Algué, va mostrar el protocol de inspecció de productes, tant per productes de consum humà com de no consum humà, com ara la fusta o substrats.

Inspectora del PIF de Barcelona, Blanca Algué, explicant el protocol d’inspecció de la mercaderia

En general els assistents es van mostrar molt interessats en el control d’importacions i exportacions de material vegetal, per tal de conèixer quins són els requeriments a complir. Seguirem treballant per oferir activitats tècniques que posin en valor la nostra professió i alhora ens serveixin per instruir al col·legiats i col·legiades en les seves funcions.

INFORMACIÓ RELACIONADA

Jornada Inspecció de Sanitat Vegetal a Barcelona

Jornada Inspecció de Sanitat Vegetal a Lleida 

Share This Post