Inici » Àgora » Congrés Phytoma: bona acollida de la ponència del Consell General sobre la RC de l’assessor fitosanitari

Congrés Phytoma: bona acollida de la ponència del Consell General sobre la RC de l’assessor fitosanitari

Congrés Phytoma: bona acollida de la ponència del Consell General sobre la RC de l’assessor fitosanitari

Congrés Phytoma: bona acollida de la ponència del Consell General sobre la RC de l’assessor fitosanitari

Aquesta setmana s’ha celebrat a Fira València la I Trobada Nacional d’Assessors, organitzada per la revista Phytoma , que celebra el 2023 el seu 35è aniversari. La primera edició d’aquesta trobada ha portat per títol Reptes i eines per a una professió imprescindible a la nova agricultura .

Durant dos dies, diferents especialistes han analitzat els reptes que han d’assumir i les eines de què disposen per assolir-los. 

La col·laboració del nostre col·lectiu professional s’ha substanciat en dues accions. D’una banda, durant les dues jornades del congrés, el Consell General de Col·legis Oficials d’Enginyers Agrònoms ha mantingut un estand a Fira València; i de l’altra, a la jornada inaugural, en represesentació del CGCOIA, el secretari tècnic del COIAL, Pepe Carbonell, dictava una ponència i intervenia en una taula rodona , en totes dues ocasions per parlar de l’assegurança de responsabilitat civil de l’enginyer agrònom a l’àmbit de la sanitat vegetal. La ponència, que porta per títol  Responsabilitat civil de lassessor fitosanitari. Traslladar el risc al mercat assegurador , va ser molt ben rebuda pel nombrós auditori reunit i es va fer creditora de diferents elogis. Durant la ponència, Carbonell va presentar un cas pràctic substanciat en una sentència del Tribunal Suprem que il·lustrava perfectament els riscos que implica l’exercici de l’activitat professional de l’assessorament fitosanitari.
Finalment, el nostre representant del Consell General va exposar els principals ítems a complir per treballar amb les garanties de seguretat més grans: “Complir amb totes les exigències per poder exercir l’activitat, en concret estar col·legiat i inscrit al ROPO; tenir un bon SRC, perquè ningú no dóna duros a quatre pessetes; mantenir una traçabilitat exhaustiva de la nostra intervenció: identificar perfectament l’àmbit d’actuació, la seva extensió i el seu objecte; i mantenir un registre fefaent d’actuacions, ordres i condicions d’aplicació”.

NOTÍCIA DE PHYTOMA “LOS ASESORES QUIEREN SALIR Y VOLVER A PISAR EL CAMPO”

DOCUMENTACIÓ RELACIONADA

    

Share This Post