Inici » Àgora » COVID19-Recursos per a les empreses

COVID19-Recursos per a les empreses

COVID19-Recursos per a les empreses

Indicacions generals i recursos per a empreses i treballadors

En aquest apartat les empreses podeu descarregar cartells informatius de mesures d’higiene i de prevenció, que podeu col·locar en les vostres seus. També hi trobareu cartells que s’han elaborat per facilitar el coneixement i evitar el contagi de les persones que s’incorporen als seus llocs de treball en aquesta fase inicial de desconfinament.

A nivell general les empreses podeu seguir les recomanacions de prevenció següents, i les que indiquin els seus serveis de prevenció:

Implementeu i faciliteu el teletreball sempre que sigui possible

  • Eviteu les reunions presencials, feu-les per videoconferència o per telèfon.
  • Eviteu, sempre que sigui possible, els desplaçaments de treball.
  • Reduïu el temps de permanència al mínim possible.
Garantiu la distància interpersonal mínima d’1 metre 
  • Organitzeu l’entrada a la feina de forma esglaonada, i així s’evitaran aglomeracions en el transport públic i en l’entrada als centres de treball.
  • Planifiqueu les tasques i els processos laborals per tal que els treballadors puguin mantenir la distància interpersonal i assegureu-vos que està garantida a les zones comunes i a les d’atenció al públic.
  • No programeu activitats que impliquin aglomeracions de persones.
  • Si l’empresa fa atenció al públic implementeu mesures per minimitzar el contacte entre les persones treballadores i els clients o públic, controleu l’aforament màxim  i, en la mesura que pugueu habiliteu mecanismes de control d’accés a les entrades.
  • Si l’espai de treball no permet mantenir la distància interpersonal en els torns ordinaris, redistribuïu les tasques sempre que sigui possible i reduïu el nombre de persones que treballen simultàniament.
Extremeu les mesures d’higiene

Incidiu especialment en les zones comunes i en totes aquelles superfícies que poden tocar més d’un treballador (manetes de portes, botons, etc.).

Faciliteu equips de protecció individual (EPIS)

Cal que siguin adequats a les activitats i treballs a desenvolupar quan els riscos no puguin evitar-se o no puguin limitar-se prou per mitjans tècnics de protecció col·lectiva o mitjançant mesures o procediments d’organització del treball.

Documentació relacionada

Materials i recursos per a empreses

Informació general sobre desconfinament progressiu

 

Font: Canal salut gencat.cat

Share This Post