Inici » Àgora » DIA MUNDIAL DE LA LLUITA CONTRA LA DESERTIFICACIÓ I LA SEQUERA 2022

DIA MUNDIAL DE LA LLUITA CONTRA LA DESERTIFICACIÓ I LA SEQUERA 2022

DIA MUNDIAL DE LA LLUITA CONTRA LA DESERTIFICACIÓ I LA SEQUERA 2022

Avui, dia 17 de juny, és el Dia Mundial de la Lluita contra la Desertificació i la Sequera. Enguany, el lema d’aquest dia és “Sortim junts de la sequera”. Es posa l’accent en la necessitat d’una acció precoç per evitar conseqüències desastroses per a la humanitat i els ecosistemes planetaris.

Aquesta mateixa setmana estem veient com a Catalunya tenim diversos incendis, alguns ja controlats i d’altres que segueixen actius o amb possibilitat de revifar en algun moment. La sequera, l’onada de calor i la caiguda de llamps en són algunes de les causants, i és que vivim una situació de canvi climàtic, d’augment de les temperatures a causa de les emissions de CO2 i de sequeres més freqüents seguides de pluges torrencials.

Per aquest motiu haurem d’adaptar les nostres demandes i usos de l’aigua a una disponibilitat incerta. Tenint en compte que el principal demandant d’aigua a Espanya, per exemple, és el sector del regadiu, és evident que, per aconseguir un model agrícola sostenible de veritat cal que el sistema global de regadius sigui més eficient.

Aquesta realitat suposa un repte que requereix adaptar els processos amb noves tècniques que permetin baixar el consum d’aigua, com per exemple “modernitzar els regadius per produir de manera més eficient, reduir els conreus d’estiu, reduir la superfície regada i augmentar el subministrament amb més embassaments o dessalant aigua de mar”.

L’enginyeria agronòmica, com professió amb expertesa en la matèria, té un paper fonamental per l’adequada gestió de l’aigua i del sector agroalimentari aconseguint que sigui altament competitiu a escala internacional.

  • Llegeix la Nota de Premsa que vam fer l’any passat en aquest Dia Mundial i la repercussió que va tenir als mitjans:

Nota de Premsa COEAC 2021 – Dia Mundial de la Lluita contra la Desertificació i la Sequera

     

Share This Post