Inici » Àgora » “Sector agroalimentari: reptes i oportunitats”. Jornada Agrobank amb la participació del COEAC

“Sector agroalimentari: reptes i oportunitats”. Jornada Agrobank amb la participació del COEAC

“Sector agroalimentari: reptes i oportunitats”. Jornada Agrobank amb la participació del COEAC

Diversos companys enginyers agrònoms presents a la jornada

Aquest dimarts 29 de novembre de 2022 ha tingut lloc a Lleida la jornada “Sector agroalimentari: reptes i oportunitats”, organitzada per Agrobank, que ha comptat amb la participació de la degana Conxita Villar i del company Miquel Aran, a més de l’assistència d’altres companys enginyers agrònoms, interessats pel futur del sector.

 

Crònica de la jornada

La sessió ha començat amb la benvinguda del director d’Agrobank i la directora territorial d’Agrobank a Catalunya, i ha seguit amb dues ponències molt interessants sobre el sector agroalimentari.

A continuació, ha tingut lloc la primera taula rodona, que ha tractat sobre “Innovació i digitalització” i ha comptat amb la participació del company Miquel Aran, Gerent del Parc Agrobiotech de Lleida.

La segona taula rodona, sobre la “Incorporació dels joves i de les dones” ha comptat amb l’aportació de Conxita Villar, degana del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya.

La degana ha definit l’enginyeria agronòmica com “l’enginyeria que alimenta el món”, i ha explicat que les dones són titulars de menys del 20% de les explotacions. Finalment, Conxita Villar ha incidit en la necessitat de fer el sector agroalimentari un sector sostenible, però ha remarcat que la societat també ho ha de ser, començant per la compra de productes de temporada i proximitat, i evitant el malbaratament d’aliments.

Abans d’acabar la jornada, des d’Agrobank han fet un reconeixement als 50 anys de les Escoles Agràries i de l’ETSEA, motiu pel qual han lliurat una olivera i una placa al cap del servei de Formació Agrària i al company Jordi Graell, director de l’ETSEA.

El tancament de la jornada ha anat a càrrec del director territorial a Catalunya de CaixaBank.

Ressò mediàtic

      

Share This Post