Inici » Àgora » Entrevista sobre la sequera al secretari de la Comissió de l’Aigua Ignasi Servià, entre d’altres

Entrevista sobre la sequera al secretari de la Comissió de l’Aigua Ignasi Servià, entre d’altres

Entrevista sobre la sequera al secretari de la Comissió de l’Aigua Ignasi Servià, entre d’altres

Ignasi Servià, secretari de la Comissió de l’Aigua del COEAC, va ser entrevistat al programa “A diari” de Lleida TV, el passat dijous 15 de setembre, en representació del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya. El programa conduït per Santi Roig dedicava l’entrevista del dia a la Sequera, les restriccions que se’n poden derivar i la preparació que tenim per afrontar-les.

A Servià l’acompanyaven Amadeu Ros (President de Canals d’Urgell), Simeón Abad (Vicepresident de la Comunitat General de Regants d’Aragó i Catalunya) i Conrad Llovera (Alcalde de Castelldans).

L’ENTREVISTA

Clica aquí per veure l’entrevista (a partir del minut 33)

Roig començava introduint el tema, explicant que “cada vegada són més els municipis de tot Catalunya que requereixen de mitjans com ara les cisternes per proveir d’aigua pobles i masies en períodes de sequera com els que estem vivint enguany. I cada vegada més municipis fan crides a reduir també el consum d’aigua potable per mirar d’estalviar. Enguany moltes comunitats de regants també han hagut de retallar dotacions per assegurar-se el reg pel futur.”

El company Ignasi Servià deia que “amb aquesta sequera s’ha vist que hem de ser eficients amb l’ús de l’aigua perquè amb el canvi climàtic tindrem una irregularitat de precipitacions; tindrem onades de calor tan importants com les que vam tenir als mesos de maig, juny i juliol. Per tant, (…) hem de ser curosos amb com apliquem l’aigua perquè tenim poca aigua i perquè hem de treure bones collites; les explotacions han de ser rentables i hem d’alimentar molta gent.”

Més endavant també comentava que el problema potser serà la propera campanya de reg perquè alguns dels embassaments tarden més d’un any a omplir-se de tot, i això pot provocar que la campanya més complicada a nivell de subministrament d’aigua no sigui l’actual sinó la vinent.

   

Share This Post