Inici » Àgora » El company Ignasi Servià torna a RAC1 per parlar de la nova alerta de sequera

El company Ignasi Servià torna a RAC1 per parlar de la nova alerta de sequera

El company Ignasi Servià torna a RAC1 per parlar de la nova alerta de sequera

El secretari de la Comissió de l’Aigua del COEAC Ignasi Servià va ser entrevistat aquest dilluns 21 de novembre al programa “No ho sé” de RAC1. És la segona vegada que el conviden a aquest programa en els últims quatre mesos, i és que la sequera s’ha convertit enguany en un tema recurrent.

L’endemà de l’entrevista a Servià (el dimarts dia 22) s’aprovava l’alerta de sequera als sistemes Ter-Llobregat i Darnius-Boadella, que abasteixen les comarques de Barcelona i de Girona. Les restriccions de moment no afectaran el consum d’aigua, però sí l’agricultura, la ramaderia, la indústria i l’oci. És per aquest motiu que van convocar al company amb urgència al programa radiofònic.

Ignasi Servià explica la situació actual de l’aigua (gairebé no queden reserves als embassaments), parla d’alternatives d’obtenció de l’aigua (dessalinitzadores i aigua regenerada) que s’estan treballant, però sobretot insisteix que hi ha d’haver grans millores en la gestió de l’aigua. Així, el company aconsella, en general, un consum i producció responsables de l’aigua, i que cada territori s’abasteixi al màxim de productes locals.

ESCOLTA EL FRAGMENT DE L’ENTREVISTA A IGNASI SERVIÀ:

 

Clica aquí per escoltar sencer el programa “No ho sé” del dilluns 21 de novembre de 2022

Enllaços relacionats

   

Share This Post