Inici » Àgora » VÍDEO: Els Enginyers Agrònoms al Debat de Lleida Activa (TV Lleida)

VÍDEO: Els Enginyers Agrònoms al Debat de Lleida Activa (TV Lleida)

VÍDEO: Els Enginyers Agrònoms al Debat de Lleida Activa (TV Lleida)

El dissabte 18 de novembre els Enginyers Agrònoms al Debat de Lleida Activa (TV Lleida) per parlar d’Agricultura, Ramaderia i Sostenibilitat.

Agricultura i ramaderia: Produir molt i bé, és possible?

El debat de Lleida Activa

A 18/11/2017

És posssible produir en quantitat mantenint la qualitat? En parlem en una entrevista amb Josep Pont, conseller delegat de Borges Group i a la taula rodona amb els companys: Victor Falguera (Research Manager AKIS International), Toni Vítores (Fruits de Ponent) i amb la delegada de Lleida del COEAC, Conxita Villar.

A mitjans d’aquest segle, demà passat gairebé, els experts de les Nacions Unides prediuen que la població mundial haurà augmentat força i que agricultors i ramaders necessitarem produir molt més per alimentar-la, aquesta població. El problema, o l’oportunitat, és que ho haurem de fer amb com a molt la mateixa terra que tenim ara i molt probablement amb força menys aigua. Què vol dir això? Doncs que haurem de ser més eficients en la producció d’aliments, que n’haurem de fer més, però de forma respectuosa amb el medi ambient. La traducció a efectes pràctics és que l’agricultura i la ramaderia hauran de ser forçosament intensives, un model que impera a Lleida i al nostre entorn, però també altament sostenibles. I això és possible?, es preguntaran vostès. Doncs sembla que sí. Almenys així ho van demostrar aquesta pasada fira de Sant Miquel un conjunt d’experts reunits pel Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya sota una mateixa premisa: “l’agricultura i la ramaderia intensives són sostenibles amb una bona gestió”. Després parlarem amb alguns d’aquests experts, però abans ho volem fer amb el protagonista d’un cas pràctic, d’aquesta agricultura intensiva sostenible, en Josep Pont, conseller delegat de Borges International Group, una multinacional agroalimentària ben nostra.

 

 

 

 

 

 

Si no vas poder veure el programa, et deixem el vídeo aquí

Share This Post