Inici » Àgora » Presentació del V Congrés Nacional Enginyers Agrònoms 2022

Presentació del V Congrés Nacional Enginyers Agrònoms 2022

Presentació del V  Congrés Nacional Enginyers Agrònoms 2022

Lleida acollirà el V Congrés Nacinal d’Enginyers Agrònoms coincidint amb la Fira de Sant Miquel de 2022

L’esdeveniment professional, amb un miler de participants, tractarà sobre les solucions al despoblament de les zones rurals

Domènec Vila, delegat de Lleida del COEAC, juntament amb Carles Estaran, vocal  d’Afers exteriors del COEAC han presentat el V Congrés Nacional d’Enginyers Agrònoms, amb l’assistència del Sr. Francesc Cerdà,  Regidor de Promoció Econòmica de la Paeria de Lleida i del Sr. Oriol Oró, Director General de Fira de Lleida.

Aquest gran esdeveniment s’ha presentat el divendres 1 d’octubre 2021 en el marc de la Fira Agrària de Sant Miquel (Saló Nacional de la Maquinària Agrícola) i la 36a edició d’Eurofruit (Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola).

La ciutat de Lleida acollirà el proper any el V Congrés Nacional d’Enginyers Agrònoms, que comptarà amb un miler de participants i que es durà a terme a la Llotja de Lleida entre els dies 26 i 29 de setembre de 2022.

La principal temàtica que s’abordarà en el congrés serà la problemàtica del despoblament de les zones rurals des del punt de vista de les solucions que poden aportar els enginyers agrònoms, incidint també en les polítiques de la Unió Europea sobre la problemàtica i centrant-se en la innovació i en la tecnologia per revertir la situació. Les dates del certamen, del 26 al 29 de setembre, permetran que bona part dels participants, molts de països llatinoamericans i europeus, aprofitin per visitar la propera edició de la Fira de Sant Miquel i d’Eurofruit.

Durant la presentació del congrés, Domènec Vila, ha aprofitat per alertar de la manca de vocacions en una professió que té molta demanda laboral, que només a Lleida ha quantificat en una quinzena de contractes al mes. En aquest sentit, el certamen nacional també pretén fomentar aquesta enginyeria entre el jovent, tal i com va passar en la darrera edició, que es va celebrar fa 3 anys a la ciutat de Còrdova, on van créixer les matriculacions universitàries en aquest sector. En aquest sentit, els organitzadors esperen involucrar els estudiants d’enginyeria agrònoma de la Universitat de Lleida (UdL).

Domènec Vila també ha destacat  les bones condicions de les instal·lacions de la Llotja per acollir aquest gran esdeveniment i ha agrait a l’Ajuntament de Lleida tot el seu suport, mentre que Paco Cerdà, tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Turisme de la Paeria, ha felicitat el fet de fer coincidir el congrés amb la Fira de Sant Miquel, a la vegada que ha recordar que la ciutat de Lleida ofereix una bona oferta de serveis per als participants a fires i congressos, “molts del quals segurament tornen a visitar la ciutat”.

Per últim, Oriol Oró, director general de Fira de Lleida, ha destacat les sinergies que faran que la Fira de Sant Miquel i el V Congrés Nacional d’Enginyers Agrònoms es beneficiïn mútuament i ha comentat que “es tracta d’una bona oportunitat per potenciar Lleida”, a la vegada que promocionarà una enginyeria “que és una sortida professional molt recomanable pel jovent”.

 

Ressó mediàtic

Diari Segre, 2 d’octubre de 2021

Share This Post