Inici » Àgora » #ÀGORA_AGRÒNOMS: “L’edició genètica CRISPR: què és i per a què s’utilitza(rà)”

#ÀGORA_AGRÒNOMS: “L’edició genètica CRISPR: què és i per a què s’utilitza(rà)”

#ÀGORA_AGRÒNOMS: “L’edició genètica CRISPR: què és i per a què s’utilitza(rà)”

L’edició genètica CRISPR: què és i per a què s’utilitza(rà)

El nou #Àgora_agrònoms organitzat per la Comissió d’Agrosèniors del COEAC ha tingut lloc aquest dimarts 16 de gener i es tracta del desè webinar que organitza la Comissió. En aquesta ocasió, la sessió ha tractat sobre “L’edició genètica CRISPR: què és i per a què s’utilitza(rà)” i la ponent ha estat l’Irma Roig.

En primer lloc, la companya Núria Cañameras, membre de la Comissió d’Agrosèniors, ha presentat la ponent. L’Irma Roig Villanova és llicenciada Biologia i doctora en Biotecnologia per la UB. Actualment, és professora lectora Serra Hunter vinculada a l’Escola d’Enginyeria Agroalimentària i de Biosistemes de Barcelona i sotsdirectora d’infraestructures i recerca al Departament d’Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia de la Universitat Politècnica de Catalunya- BarcelonaTech.

Roig ha parlat de temes de gran interès entre els assistents, com són la millora vegetal fins a l’edició gènica, l’edició gènica CRISPR i la seva aplicació en plantes i la legislació de l’edició genètica CRISPR. La ponent ha fet un recorregut de la millora vegetal al llarg de la història, ens ha presentat els recursos genètics i tecnològics per la millora vegetal i els mitjans per a dissenyar aquesta millora vegetal del futur.

Finalment, els companys de la comissió han agraït a la ponent el temps i la dedicació per la ponència.

Vídeo de la sessió

   

Share This Post