Inici » Àgora » La companya Rosa Maria Poch distingida amb la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic

La companya Rosa Maria Poch distingida amb la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic

La companya Rosa Maria Poch distingida amb la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic

La companya Rosa M Poch Claret ha estat distingida amb la Medalla Narcís Monturiol d’enguany. Ella és enginyera agrònoma per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i doctora en Ciències del Sòl per la Universitat de Gant (UGent). És catedràtica d’Edafologia i Química Agrícola a la Universitat de Lleida (UdL). La seva recerca tracta de la gènesi i el maneig sostenible dels sòls en el marc del canvi global. És presidenta i membre de l’Intergovernmental Technical Panel on Soils (ITPS); també és membre de la secció de Ciències i Tecnologia de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), i membre honorària de la International Union of Soil Sciences (IUSS).

La concessió de la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic d’enguany a deu investigadors del sistema català de coneixement va ser aprovada pel Govern el passat 5 de juliol. També es va aprovar el mateix dia la concessió de la Placa Narcís Monturiol, que reconeix la tasca de la Fundació Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR).

Aquests guardons, instituïts per la Generalitat l’any 1982, distingeixen les persones i entitats per la seva contribució destacada al desenvolupament de la ciència i la tecnologia a Catalunya, i honoren al popular inventor i polític català del segle XIX, Narcís Monturiol Estarriol (1819-1885).

Les altres personalitats a qui s’ha concedit la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic són: Àlex Arenas; Quique Bassat; Isabel Cacho; Rosa Congost Colomer; Roberto Emparan; Xavier Oliver i Olivella; Raquel Piqué i Huerta; Trinitat Pradell i Cara, i Salvador Ventura Zamora.

Com els anys anteriors, enguany es continua avançant en el camí cap a l’equilibri de gènere del sistema català d’R+D, integrat en més d’un 41% per dones.

Des del Col·legi, volem felicitar la companya per aquesta distinció tan merecuda.

Font: Web govern.cat

Ressò als Mitjans de Comunicació

   

Share This Post