Inici » Àgora » “La deriva de l’aigua potable” – article del company Santi Planas, membre de la Comissió de l’Aigua

“La deriva de l’aigua potable” – article del company Santi Planas, membre de la Comissió de l’Aigua

“La deriva de l’aigua potable” – article del company Santi Planas, membre de la Comissió de l’Aigua

Dissabte 11 de juny va sortir publicat al diari Segre un article d’opinió del company enginyer agrònom i membre de la Comissió de l’Aigua Santi Planas que parla sobre “la deriva de l’aigua potable”.

Després de la notícia de la setmana passada que tornava a parlar sobre la prohibició del consum d’aigua en algunes comarques de Lleida, Planas ens explica que els agents contaminants han estat ben identificats, dues substàncies herbicides habituals al cultiu del panís, s-metolaclor i terbutilazina, i que les analítiques de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre revelen la seva presència al riu Segre durant tot l’any.

El company comenta que cal personal cada cop més especialitzat per a la pràctica dels tractaments, format també en tècniques de precisió, però que, malauradament, en aquesta qüestió anem molt endarrerits i les conseqüències són greus. Cal l’acció decidida i urgent del DACC, competent a totes bandes (sanitat dels cultius, protecció de les aigües) i la implicació de les Agrupacions de Defensa Vegetal. 

Llegeix aquí l’article complet

       

Share This Post