Inici » Àgora » L’ICAEN posa en marxa un cercador de projectes d’estalvi i eficiència energètica i d’activitats i recursos educatius

L’ICAEN posa en marxa un cercador de projectes d’estalvi i eficiència energètica i d’activitats i recursos educatius

L’ICAEN posa en marxa un cercador de projectes d’estalvi i eficiència energètica i d’activitats i recursos educatius

L’ICAEN posa en marxa un cercador de projectes d’estalvi i eficiència energètica i d’activitats i recursos educatius

L’Institut Català d’Energia (ICAEN) ha posat en marxa un cercador que permet accedir tant a projectes d’estalvi i eficiència energètica realitzats a Catalunya com a recursos pedagògics per formar, sensibilitzar i fer difusió de l’ús responsable de l’energia. Aquesta eina pretén, per un costat, facilitar exemples de projectes exitosos d’estalvi i eficiència energètica als professionals del sector i, per l’altre, posar a disposició de mestres i educadors diferents activitats i recursos educatius orientats a augmentar el coneixement i la conscienciació sobre el consum d’energia.

El cercador permet accedir inicialment a 300 projectes i 300 recursos educatius, i també servirà per identificar noves iniciatives en aquests àmbits, ja que possibilita que aquells usuaris que ho desitgin hi inscriguin nous projectes o recursos i activitats educatius.

La posada en marxa del cercador és una mesura que vol acostar als ciutadans el procés de transició energètica que viu Catalunya. La formació en matèria d’energia és la base d’un nou model en què els ciutadans podran decidir si volen generar energia a casa seva, emmagatzemar-la i compartir-la, mentre que l’estalvi i l’eficiència energètica són, juntament amb les energies renovables, el camí per aconseguir que aquest nou model sigui més net, sostenible i competitiu.

Projectes en l’àmbit de l’estalvi i l’eficiència energètica

El cercador permet identificar i accedir a la informació de 300 projectes d’estalvi i eficiència energètic que s’han dut a terme a Catalunya per tal que puguin servir d’exemple o de referència per a iniciatives de futur. Es tracta de mesures de tot tipus (des de la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics fins a al canvi de processos industrials, passant per millores en l’aïllament o en la climatització d’edificis o la instal·lació d’enllumenat energètic) que s’han dut a terme en qualsevol àmbit d’activitat.

Els professionals de l’enginyeria, de la indústria o del sector de la instal·lació poden acotar les cerques d’acord amb els criteris que desitgin (sector d’activitat on s’ha aplicat, nom de l’instal·lador, ubicació, tipus d’actuació, etc.) i accedir a les dades concretes, com el consum energètic abans i després de l’actuació, les especificacions dels equips instal·lats o la inversió efectuada.

Recursos educatius 

Pel que fa a l’àmbit educatiu, el cercador ofereix recursos i activitats de diferents formats que institucions públiques o empreses posen a disposició dels professionals de l’educació i la pedagogia per introduir el món de l’energia en la formació, ja sigui a l’aula o a qualsevol altre entorn educatiu. L’eina permet identificar les característiques de cada recurs i activitat (temàtica, format, durada, espai d’implementació, nombre de participants, nivell, etc.) i sol·licitar-los a l’entitat que l’ofereix.

Accés al cercador de projectes i recursos educatius

Font: ICAEN

Share This Post