- Aquesta eina digital subratlla el rol del BioHubCat com a finestreta única que orienta les entitats públiques i privades en la bioeconomia circular.
El BioHubCat, el centre de serveis per al desenvolupament de la , que aposta per la generació de valor econòmic a partir de recursos orgànics renovables, ha presentat el seu nou catàleg de serveis. En aquest sentit, aquesta innovadora eina digital subratlla el rol del hub de connectar i promoure les capacitats d’entitats públiques i privades perquè trobin les solucions que els calen per generar valor econòmic a partir d’aquests recursos orgànics renovables.
Així, la base de dades principal acompleix l’objectiu primordial del BioHubCat de generar serveis com a finestreta única que ajuda una empresa a saber on ha d’anar per definir els seus objectius per al desenvolupament de la bioeconomia. Amb aquesta nova iniciativa, el BioHubCat referma el seu paper de connector que fa de pont entre els diferents actors del sector i les eines que els calen per l’assoliment dels seus objectius.
A més, aquesta eina digital també incorpora una base de dades centrada en la tecnologia, que s’ha engegat a partir de recursos vinculats amb els nutrients i el processament de biomassa. En aquest sentit, la base de dades ofereix solucions a finalitats diferents a partir d’una revisió exhaustiva de l’estat actual dels recursos existents.
Per tot això, l’objectiu d’aquest catàleg de recursos és oferir a una empresa que vulgui iniciar un projecte una base de dades actualitzada que mostri quines tecnologies hi ha arreu del món per adaptar-les a les seves necessitats. Aquesta eina ha arrencat amb una finalitat concreta, com és la recuperació de nutrients, a partir de l’aportació del Centre Tecnològic BETA.
En aquesta línia, el BioHubCat preveu anar ampliant aquestes bases de dades sobre tecnologia involucrant entitats catalanes especialistes en cada àmbit de treball. Com per exemple, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), que lideraria la carpeta relativa a la reutilització dels aliments.
A més d’aquesta nova eina, la feina feta pel BioHubCat al voltant dels projectes de biopolígons presentada al Congrés BIT ha generat entusiasme en el sector. Per això, el BioHubCat ja treballa aspectes específics de la proposta, com ara col·laborar amb un arquitecte urbanista per elaborar manuals d’instruccions per a tècnics de diferents ajuntaments i ajudar-los a tramitar processos de creació d’àrees especialitzades, a més d’oferir activitats per a les empreses que desenvolupin temes de bioeconomia.
Font: DARPA
Informació relacionada