Inici » Àgora » Per un sector agroalimentari saludable. Article del company Fernando Ortega

Per un sector agroalimentari saludable. Article del company Fernando Ortega

Per un sector agroalimentari saludable. Article del company Fernando Ortega

Article d’opinió del president de la comissió d’indústries agroalimentàries del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya; Fernando Ortega a la revista Cataluña Económica.

El dia 14 de desembre de 2021 ha sortit publicat a la revista Cataluña Economica l’article  del president de la comissió d’indústries agroalimentàries del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya; Fernando Ortega, sobre el sector agroalimentari saludable.

Fernando Ortega
President de la comissió 
d’indústries agroalimentàries  
del Col·legi Oficial d’Enginyers
Agrònoms de Catalunya.

El sector agroalimentari suposa el 12% del PIB i genera 2,4 milions de llocs de treball, un 9,1% dels llocs totals de feina.

Compta amb més de 1.500 empreses qualificades i importants centres d’investigació i desenvolupament, així com empreses privades que aposten per la innovació que es centra en punts claus del desenvolupament del negoci com la sostenibilitat, la tecnologia, la seguretat alimentaria o els nous productes.

Una de les principals fortaleses del sector agroalimentari és la seva capacitat de reacció davant de crisis, tal com es va mostrar durant la pandèmia, assegurant el subministrament de la població de tots els productes necessaris.

El concepte de sostenibilitat en el sector, ha accelerat la introducció de la transformació digital.

En l’evolució del sector la innovació és un factor clau, ja que s’ha d’adaptar a les noves normatives i tendències de consum.

En conseqüència, es treballa per desenvolupar processos productius eficients i oferir alternatives dels aliments actuals on es compta amb la biotecnologia per a la nutrició de precisió, es treballa també la comunicació i s’estan integrant noves tecnologies.

Article complet: “Por un sector Agroalimentario saludable” Fernando Ortega.

Share This Post