Article de la delegada de Barcelona a La Vanguardia (17-10-2021)
El dia 17 de novembre de 2021 ha sortit publicat a l’especial Diners de La Vanguardia l’article de la delegada de Barcelona, Mercè Raventòs sobre l’alimentació sostenible
Mercè Raventós
Delegada en Barcelona del
Col·legi Oficial d’Enginyers
Agrònoms de Catalunya
Una alimentació sostenible
Segons dades de la FAO, el 70% de l’oferta global d’aliments es consumeix a les ciutats i, tot i que la majoria de persones estan disposades a comprar aliments de proximitat per frenar el canvi climàtic, molts no poden costejar una dieta equilibrada. La crisi de la covid9 ha posat de manifest la nostra gran dependència de la natura, dels processos de producció d’aliments considerats serveis essencials i la fragilitat d’un sistema alimentari globalitzat. La producció d’aliments és una de les activitats més afectades pel canvi climàtic, i per això és imprescindible fer adaptacions per fer-la sostenible. Ja estan en marxa algunes accions, per exemple, la incorporació de nous aliments com insectes o algues o la recuperació de la proteïna vegetal dels llegums, però no són suficients tenint en compte que el 2050 necessitarem entre un 50% i un 70% més d’aliments; i això, amb l’aigua com a recurs fonamental, però cada cop més escàs i irregular.
Continua llegint l’article (en català)en el següent pdf La Vanguardia-Mercè Raventós
Continua llegint l’article (en castellà)en el següent pdf La Vanguardia-Mercè Raventós