“Potencial de la tecnología radar per a la caracteritzación del cultivo de la vid” guanya el II Premi al millor Treball Final del Màster en Enginyeria Agronòmica
Aquesta és la segona edició del premi que convoca el Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya amb la col·laboració de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) que vol premiar el talent i l’excel·lència dels Treballs Final de Màster (TFM) de la titulació superior de Màster en Enginyeria Agronòmica (MENAG) defensats a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària (ETSEA) de la Universitat de Lleida (UdL).
El guanyador/a del premi, obté una dotació de 2.500 €, gràcies al patrocini econòmic de l’IRTA. A més, totes les persones participants al premi obtenen un any de col·legiació gratuïta.
El jurat, format per membres de la Junta de Govern del Col·legi d’Enginyers Agrònoms i de l’IRTA, varen concloure aquest any atorgar el premi a Eva López pel seu treball “Potencial de la tecnología radar para la caracterización del cultivo de la vid“ aplicat a Domaine du Chapitre (Montpellier). L’entrega del premi va tenir lloc el passat 29 de novembre a Barcelona inclòs a l’acte de lliurament de premis i distincions de la Junta General del Col·legi d’Enginyers Agrònoms.
L’encarregat de lliurar el premi va ser el director científic de l’IRTA, Jordi García, qui va fer entrega del xec i va expresar unes paraules destacant el talent i l’excel·lència de la investigació que havia dut a terme la guanyadora.
Tot seguit, l’enginyera agrònoma Eva López. va exposar breument el projecte que havia dut a terme a la localitat francesa de Domaine du Chapitre. En el treball es va portar a terme una anàlisi exploratòria del potencial de la tecnologia radar, especialment del satèl·lit Sentinel-1 de l’Agència Espacial Europea (ESA), focalitzat en el cultiu de la vinya.