Inici » Àgora » Junta – Assemblea General d’enginyers agrònoms: resum d’una data especial

Junta – Assemblea General d’enginyers agrònoms: resum d’una data especial

Junta – Assemblea General d’enginyers agrònoms: resum d’una data especial

Un acte de reconeixement al talent intergeneracional dels professionals de l’enginyeria agrònoma

Un any més els enginyers agrònoms i associats/des vam celebrar la Junta – Assemblea General d’enginyers agrònoms de Catalunya. El divendres 29 de novembre, a l’Hotel HCC St. Moritz de Barcelona, una vuitantena de col·legiats/des i associats/des del Col·legi i l’Associació, de totes les demarcacions, ens hem reunit per repassar les qüestions més rellevants del col·lectiu i atorgar els premis i distincions d’aquest any 2019.

JUNTA/ASSEMBLEA GENERAL

A les 19.00 i pocs minuts de la tarda, una vegada arribats totes i tots els assistents a la sala, el secretari del Col·legi Agustí Jardí va donar la benvinguda, obrint així, la Junta General Ordinària amb la lectura i aprovació de l’acta de la passada Junta General. Tot seguit, la secretaria tècnica Maria Jesus va donar compte de les altes i les baixes que s’han produit des de l’anterior Junta/Assemblea.

Informació del Col·legi i l’Associació

La degana, Silvia Burés va informar sobre les actuacions més rellevants dutes a terme pel Col·legi i l’Associació als últims mesos. Quant al Consell General de Col·legis, la degana va fer un resum dels assumpte tractats a la XIX Junta General de Representants del passat 25 d’octubre. A més, va fer referència a la presència del Col·legi en alguns procediments sol·licitats per la Generalitat, com pot ser la compareixença al Parlament sobre el Projecte de Llei Vitivinícola de Catalunya; la participació a la Comissió de la Cadena Agroalimentària del Consell Català de l’Alimentació; l’assistència a sessions del Procés Participatiu del Pla Director Urbanístic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, així com la sol·licitud de participació en algunes comissions d’urbanisme.

Quant a les comissions del Col·legi, la degana Silvia Burés va explicar la creació de la nova Comissió de Responsabilitat Social, constituida a la primera reunió, que va tenir lloc el passat 8 d’octubre. De la mateixa manera, es va referir a la Comissió d’Agricultura 4.0, destacant l’èxit en el decurs de la primera prova pilot de 5G en agricultura duta a terme per els membres d’aquesta comissió a Albatàrrec, el dia 30 de setembre.

Sobre les Comissions d’activitats de les diferents demarcacions, va informar sobre la jornada organitzada per la Comissió d’activitats de Lleida en el marc de la 65a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel a Lleida, sota el títol “Agricultura 4.0: necessitats i possibilitats”, destacant la bona valoració i ressò que va tenir; per altra banda, va ressaltar també l’organització de la jornada a la 23a Fira de l’Oli Nou a Reus, sobre les tendències productives i el futur de la comercialització de l’OOVE duta a terme per la Comissió d’Activitats de Tarragona conjuntament amb el DARP.

Després de donar compte d’alguns dels punts més importants, es va projectar un vídeo recull de les actuacions realitzades pel Col·legi i l’Associació durant el segon període de l’any 2019, que podeu veure a continuació:

Actuacions Col·legi i Associació d’enginyers agrònoms – segon semestre 2019:

Nomenament del Col·legiat/Associat d’Honor

Una vegada finalitzat el repàs a l’actualitat col·legial, es va passar al següent punt, que era la proposta de nomenament del company Josep Maria Vives de Quadras, com a Col·legiat/associat d’Honor.

Per això, la degana Silvia Burés va fer un resum de la vida professional del company, qui es va dedicar a la sanitat vegetal al servei de l’administració pública durant pràcticament tota la seva carrera i qui ha continuat vinculat al món agrícola i a la professió  una vegada jubilat. A més, el company ha participat i col·laborat activament amb el Col·legi, essent secretari en tres ocasions i formant part de la Junta de Govern,  defensant sempre i impulsant la figura de l’enginyer agrònom a les institucions tan públiques com privades. Per tot això i per la seva qualitat humana, la Junta/Assemblea General va aprovar per unanimitat el nomenament del company Josep Ma Vives de Quadras com a Col·legiat/Associat d’Honor.

Pressupost 2020

Seguint amb els punts de l’ordre del dia, la tresorera Paquita Escoi va presentar la proposta del pressupost per al Col·legi i l’Associació de l’any vinent 2020. Aquesta proposta es va votar en Junta/Assemblea General i va ser aprovada per unanimitat per tots els membres assistents.

Acords

Tant el pressupost 2020, com la proposta de Col·legiat d’Honor a en Josep Maria Vives de Quadras van merèixer l’aprovació de la Junta General.

Entrega de premis i distincions COEAC 2019

Un cop finalitzada la Junta – Assemblea General, es va donar pas a l’acte de lliurament de premis i distincions, que per segon any s’ha convertit en un reconeixement al treball i talent dels professionals de l’enginyeria agrònoma de totes les generacions.

Col·legiat d’Honor

Entrega de la placa de Col·legiat d’Honor a Josep Ma Vives de Quadras i obsequi en nom de tots els col·legiats.

Benvinguda als nous col·legiats i col·legiades

La degana Silvia Burés va fer entrega d’un diploma i un obsequi de benviguda als nous col·legiats i col·legiades:

II Premi d’Excel·lència al Millor Treball Final de Màster en Enginyeria Agronòmica

En aquesta segona edició del premi que organitzem amb la col·laboració de l’IRTA i que distingeix el millor treball final del curs acadèmic 2018-2019 del Màster en Enginyeria Agronòmica, el jurat va decidir atorgar-li a Eva López Fornieles pel seu treball “Potencial de la tecnología radar para la caracterización del cultivo de la vid”.

Per aquest motiu, el director científic de l’IRTA, Jordi Garcia va fer entrega d’un xec i un diploma a la guanyadora d’aquest any, qui va destacar la seva excel·lència i talent. Tot seguit, la companya Eva López va fer una breu exposició de les conclusions del seu treball final de màster.

Enhorabona!

II Concurs de Fotografia

La degana Silvia Burés i la secretària tècnica Maria Jesús Ortiz van fer entrega dels premis al guanyador i finalistes del II Concurs de Fotografia del COEAC.

Guanyador del concurs:

  • Ignasi Iglesias Castellarnau, per la foto “Perera desafiant l’hivern”

Finalistes:

  • Carles Guardiola Massip, per la foto “Raïm de taula indoor” i “Vinya de bodega”
  • Marc Sabartrés Guix, per la foto “Apis mellifera”

Podeu veure les fotografies guanyadores aqui.

50 anys de col·legiació

Per tal de homenatjar als col·legiats que ja porten més de 50 anys formant part del Col·legi, la degana Silvia Burés va fer entrega  d’un reconeixement especial per als companys Frederic Gómez Pardo i Francesc Camino.

Ambdós companys van voler dirigir unes paraules als assistents, sobre la seva trajectòria professional i animant a continuar formant part i col·laborant amb el Col·legi.

Que siguin molts anys més!

Gent per Canviar el Món

Verònica Kuchinow va rebre el reconeixement “Gent Per Canviar El Món”, al seu treball i dedicació, sempre defensant el paper de l’enginyer agrònom en l’àmbit del medi ambient, l’energia i la gestió de residus. Per finalitzar, la companya va dedicar unes paraules d’agraïment al Col·legi i als assistents.

Enhorabona i gràcies per demostrar, una vegada més, que els enginyers i enginyeres agrònoms #PodemCanviarElMón

Sopar a peu dret i retrobament

Un cop finalitzada l’entrega de premis i distincions del COEAC 2019, els companys i companyes presents vam poder gaudir d’un refrigeri i sopar a peu dret al restaurant del hotel. Allà vam poder retrobar-nos després d’uns mesos, conèixer els nous companys i companyes, intercanviar experiències i felicitar als companys premiats, entre altres.

Un any més, aquesta Junta/Assemblea General ha estat un punt de trobada per els enginyers i enginyeres agrònoms d’arreu de Catalunya, i ha permès fer un balanç, donar idees i ajudar per a que puguem seguir treballant conjuntament per la professió.

Moltes gràcies a totes i tots per la vostra participació i que tingueu un bon final d’any. Fins la propera!

En aquest enllaç trobareu una galeria de fotografies de l’acte: GALERIA DE FOTOGRAFIES.

Share This Post